Küçükbaşta verim ve kalite yatırımlarla artıyor

03 October Tuesday, 2023
Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, “Pamukkale İlçesi Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İstişare Toplantısı”nda sektör paydaşlarını buluşturdu. Pamukkale Belediyesi işbirliğiyle düzenlenen toplantıda küçükbaş hayvan sayısının artırılması, daha kaliteli verim alma yöntemleri gibi konular ele alındı.
Küçükbaşta verim ve kalite yatırımlarla artıyor
Haber: Denizli İl Enformasyon

Pamukkale’de küçükbaş hayvancılığın güçlendirilmesi amacıyla “Pamukkale İlçesi Küçükbaş Hayvan Yetiştiriciliği İstişare Toplantısı” düzenlendi.

Sektörde yer alan yetiştiricilerin sorularının yanıt bulduğu toplantıda, Pamukkale ilçesinde küçükbaş hayvan sayısının artırılması, daha kaliteli verim alma yöntemleri gibi konular istişare edildi.

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Çınar, üretimde kaliteyi arttırmak için üreticiyi desteklediklerini belirterek, “Biz sizi dinlemek için buradayız. Pamukkale’de küçükbaş hayvancılığı daha yukarılara çekmek için neler yapabileceğimizi konuşmak tartışmak istiyoruz. Çünkü Pamukkale ne yaparsa güzel yapar. Geçmiş zamanlarda birçok konuda yan yana geldik ve birçok konuda dertlerinize derman olmaya çalıştık. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her aşamada her konuda sizlerin yanında olmaya devam edeceğiz. Vazifemiz tarımsal üretimi arttırmak, gıda sürdürülebilirliği ve kalitesini yukarı çekmek, bununla ilgili çaba göstermek. Dolayısıyla burada hayvancılıkla ilgili rakamlar malumunuz ama şehrin çok içine giren merkez ilçe olan Pamukkale’nin sadece turizm şehri olarak anılmasını istemiyoruz. Kekiğin, adaçayının ve anasonun yani tıbbi ıtri bitkilerin de merkeziyiz. Bu konuda zaten Türkiye genelinde önemli bir yerimiz var. Burada yetiştirdiğimiz ayvaları, narları dünyanın değişik yerlerine ihraç eden mahir bir bölgeyiz. Tohumundan meyvesine kadar her türlü ürünün yetiştirilebildiği ender coğrafyalardan biriyiz. Dolayısıyla buradaki konularla sorularla inşallah biz sizleri dinleyip notlar alacağız ve önümüzdeki süreçte geliştireceğimiz projelere ışık tutacak” dedi.

Pamukkale’de tarıma yaptıkları yatırımlar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Avni Örki, çiftçilerin her zaman yanında olduklarını dile getirdi. 

Örki; “Bugün de küçükbaş hayvan yetiştiriciliği konusunu ele alacağız. Pamukkale Belediyesi olarak, şehir merkezindeki mahallerimizde büyük işler yürürken, şehir merkezinde olmayıp bize karnımızın doyması için, ekonominin çarklarının daha güvenli dönmesi için gayret gösteren değerli çiftçilerimizi ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşlarımızı asla ihmal etmedik. Onları da yalnız bırakmadık. Sizlerden gelen, muhtarlarımızdan gelen hangi türlü bir talep olursa, hemen o talebi yerine getirmek için elimizden gelen bütün gayreti gösterdik” şeklinde konuştu.

Sektör buluşmasına; Pamukkale Kaymakamı Uğur Bulut, Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, Tarım ve Orman İl Müdürü Şakir Çınar, Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Üçgül, muhtarlar, STK temsilcileri, kooperatif başkanları, Pamukkale ilçesinde hayvancılıkla uğraşan vatandaşlar ve çok sayıda davetli katıldı.
denizli küçükbaş hayvancılık pamukkale belediye tarım ve orman