Küpeleme işlemlerini ‘Birlik’ yapacak

22 February Monday, 2021
Isparta’da sığır cinsi hayvanların küpelenmesinin Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği tarafından yapılması için sözleşme imzalandı.
Küpeleme işlemlerini ‘Birlik’ yapacak Haber - Fotoğraf: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Damızlık Sığı Yetiştiriciler Birliği ile güçler birleştirildi, küpelemede yeni dönem başladı.

Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Isparta İli Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği arasında 2021 yılı için kulak küpesi uygulaması yetki devri sözleşmesi imzalandı. Sözleşmeye göre sığır cinsi hayvanların küpelenmesi birlik personeli tarafından yapılacak.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü adına İl Müdürü Eyup Adıgüzel ile Isparta Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliği adına birlik başkanı Hasan Hüseyin Özdemir tarafından imzalanan sözleşme ile birlik üyelerinin işletmelerinde doğan 0-180 gün yaş arasındaki sığır cinsi hayvanların küpelenmesi, kayıt altına alınması ve işletmede mevcut olup küpesi düşen hayvanların düşen kulak küpelerinin takılması işlemlerini birlik personeli yapacak.

Yetki devri öncesinde Damızlık Sığır Yetiştiriciler Birliğinde küpeleme ve kayıt faaliyetlerini yürütecek personele; küpe uygulanması, hayvan ırk ve yaş özellikleri ile hayvan bilgi sistemindeki (TURKVET) kayıt işlemleri hakkında gerekli eğitimler de verildi.
ısparta hayvancılık küpeleme damızlık sığır yetiştiriciler birliği tarım ve orman