Küre Dağları'nın zenginliği fotokapanla görüntülendi

17 April Monday, 2023
Bartın ve Kastamonu arasında bulunan Küre Dağları Milli Parkı çok zengin bir doğaya ve yaban hayatına ev sahipliği yapıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü bölgede kurduğu fotokapanlarla herkesin bu eşsiz güzelliğe şahit olmasını sağlıyor.
Küre Dağları'nın zenginliği fotokapanla görüntülendi Yüksek dağların arasındaki vadiler, uçsuz bucaksız bir orman… Bu eşsiz güzelliği yuva edinen yaban hayvanları…

Küre Dağları Milli Parkı Bartın ve Kastamonu illeri arasında kalan saklı bir cennet. Bu doğa harikası park ve barındırdığı yaban hayatı fotokapanlarla görüntüleniyor. Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü 10'uncu Bölge Müdürlüğü Bartın Şubesi tarafından, fauna çeşitliğini araştırmak için, Küre Dağları Milli Parkı'na ocak ayında 10 fotokapan yerleştirildi.

Fotokapanlar, 37 bin 753 hektar alanı kaplayan parkta belirlenen bölgelere kuruldu. Hayvan varlığının tespit edilmesi amacıyla başlatılan çalışmada, 4 aylık süreçte yaban hayatının zenginliği görüntülendi. Görüntülerde, karaca ve geyiklerle, mart ayında ise kış uykusundan uyanan ayıların doğada besin araması yer aldı.
fotokapan yaban hayatı küre dağları milli park doğa ayı geyik karaca dkmp tarım ve orman