Kusursuz zeytinyağına altın madalya

20 March Friday, 2020
Muğla’da zeytinyağı üreticileri “Zeytinyağı Kalite Yarışması”nda yarıştı. Kusursuz zeytinyağı üreten Mehmet Muğla, altın madalya ile ödüllendirildi.
Kusursuz zeytinyağına altın madalya Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU - Muğla İl Enformasyon
Kamera: Uğur ACAR

Kusursuz zeytinyağını üretti, altın madalya aldı.

Muğla’da “Zeytinin Zeytinyağına Kayıpsız ve Kaliteli Yolculuğu” projesi kapsamında düzenlenen “Zeytinyağı Kalite Yarışması”na katılan üretici Mehmet Muğla, kusursuz zeytinyağı ile altın madalya almaya hak kazandı.
Ödüle giden yolun bilinçli bir üretimle açıldığını anlatan Mehmet Muğla, 5 yıldır zeytin bahçelerinde iyi tarım uygulamalarıyla üretim yaptığını söyledi.

Mehmet Muğla; “Zeytin ve Zeytinyağı ile ilgili bilmediğim birçok şey varmış meğer” diyor ve ekliyor; “Eğitimler ile birlikte farkındalığım çok arttı ve bu işe daha fazla ilgi göstermeye başladım. Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün düzenlediği zeytinyağı kalite yarışmasından haberdar oldum. Hasat zamanı erken hasat ve soğuk sıkım yaptım. Zeytini toprakla temas ettirmeden, organik kasalarda muhafaza ederek günlük sıkım yaptım.”
Mehmet Muğla, il tarım ve orman müdürlüğünden aldığı eğitim ve desteklerin, kaliteli üretimde en önemli unsur olduğunu vurguladı.

Muğla; “Bu aşamada il ve ilçe tarım müdürlüğünün, ayrıca Zeytindostu Derneği’nin bana çok katkısı oldu. İl müdürlüğünün yarışma düzenlediğini öğrendim ve yarışmaya katılmaya karar verdim. Yetiştirdiğim zeytinlerden elde ettiğim zeytinyağı ile yarışmaya katıldım. Ve bilinçli üretmenin ne kadar önemli olduğunu yarışma sonucunda kusursuz zeytinyağım ile altın madalya alarak görmüş oldum. Çevredeki diğer üreticilere de örnek olacağını düşünüyorum.  Ayrıca 5 yıldır zeytin bahçelerinde “İyi Tarım Uygulamaları Teknikleri” ile üretim yapıyorum. Amacım çok yağ üretmek değil, polifenol değeri yüksek yani sağlık sektöründe kullanılan kaliteli yağ üretmek. Öncesinde kaliteli zeytinyağının ne demek olduğunun bilincinde olmadığımız için zeytinyağımızı pazarlamak da sıkıntı çekiyorduk. Yine bu konuda il müdürlüğünün düzenlediği eğitimlerin ve Zeytindostu Derneği’nin katkısı oldukça fazla oldu. İl ve ilçe tarım müdürlüklerimize ve Zeytindostu Derneği’ ne çok teşekkür ediyorum. Gençlere zeytin ve zeytinyağı ile uğraşmalarını tavsiye ediyorum. Zeytin ve zeytinyağı bende bir aşktır ve bu iş gönül işidir. Bu işi hakkıyla, kaliteli yapmak ve markalaşarak katma değeri yüksek gelir getirici ürün elde etmek gerekir. Umarım gençlere örnek olurum” dedi.
muğla zeytin zeytinyağı kalite ödül madalya