Kütahya’dan kırsalı kalkındıracak 74 proje

07 February Friday, 2020
Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 13.Etap uygulamaları çerçevesinde Kütahya’dan başvurusu uygun görülen 74 adet proje Tarım ve Orman Bakanlığı’nca kabul edildi.
Kütahya’dan kırsalı kalkındıracak 74 proje

Konuyla ilgili Kütahya İl Tarım ve Orman Müdürü Orhan Özçalık, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında Tarım ve Orman Bakanlığı’nca  başvurusu kabul edilen projelerin hibe sözleşmelerinin imzalanmasının ardından hayata geçirileceğini söyledi.

74 projenin 65’ini Çiftlik Faaliyetlerini Geliştirme, 2’sini Bitkisel Ürün İşleme, Hayvansal Ürün İşleme, Yeni Ahır Yapımı, Yenilenebilir Enerji Üretimi ve  bir tanesini de El Sanatları Projesi oluşturuyor.

Uygun görülen başvuruların yüzde 88'ini kırsal alanda faaliyet gösteren küçük ve orta ölçekli çiftliklerce uygulanacak projeler. Projelerle Kütahya’daki 65 çiftliğe yaklaşık 3 milyon TL hibe desteği verilecek.

İl Proje Değerlendirme komisyonu tarafından uygun bulunan yaklaşık 17 milyon TL değerindeki 74 adet proje ile 105 kişiye de istihdam sağlanacak ve yaklaşık 8 milyon TL hibe desteği verilecek.

Proje uygulamaları önümüzdeki günlerde yatırımcılarla imzalanacak hibe sözleşmeleri sonrasında başlayacak.