Leylekler için direklere platformlu yuvalar

12 April Monday, 2021
Tekirdağ’da leyleklerin güvenliği için yeni bir proje geliştirdi. Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş ve Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen proje ile elektrik direklerine platform yapacak. Yuva görünümlü bu platformlar ile kuşlar akıma kapılmayacak.
Leylekler için direklere platformlu yuvalar Tekirdağ'da leyleklerin akıma kapılmaması için elektrik direklerine, yuva görünümlü,  özel platformlar kuruluyor.

Trakya Elektrik Dağıtım Şirketi ve Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğünce hayata geçirilen Leylek Popülasyonunu Koruma Projesi ile leylekler gibi diğer kuşlar da korunacak.

Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ahimehmet Mahallesi'nde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, proje ile ilgili bilgi verdi. "Cumhurbaşkanımızın her konuda olduğu gibi, çevrenin ve canlıların da korunması konusunda attığı adımlardan dolayı şükranlarımızı sunuyoruz. TREDAŞ ve Tekirdağ Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube ekiplerinin ortak çalışması neticesinde 50 platform hazırlandı ve bu yıl içerisinde hepsi elektrik direklerine yerleştirilecek. Leylekleri ve diğer canlıları korumak için büyük bir mücadele veriliyor." dedi.
tekirdağ leylek elektrik koruma