Lider Çocuk Tarım Kamplarında tema “Sıfır Atık”

03 May Friday, 2019
Çocukların her yıl heyecanla beklediği Lider Çocuk Tarım Kampları kapılarını açtı. Çanakkale ve Düzce’de düzenlenen kamplarda gezilere katılan çocuklar keyifli günler geçirdi.
Lider Çocuk Tarım Kamplarında tema “Sıfır Atık” Haber: Çanakkale İl Enformasyon
              Düzce İl Enformasyon   
       

Çanakkale İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nün düzenlediği  "Lider Çocuk Tarım Kampı" etkinliklerine ilköğretim 4. Sınıf öğrencileri katıldı.

Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordine ettiği organizasyonun  2019 yılı teması “Sıfır Atık”.

Öğretmenleriyle birlikte gezilere katılan 35 öğrenci Yapı Malzemeleri Laboratuvarı’nı, geçici atık depolama alanını, katı atık toplama, ayırma tesisini, atıksu arıtma tesisini gezdi, uygulamaları yerinde görme fırsatı buldu.

Öğrencilere Organik Atıklardan Doğal Gübre yapımı, Atıklardan Pratik Çözümler İle Geri Kazanım Yöntemleri ile ilgili sunumlar yapıldı.

Atık malzemelerden kuşyemi kabı yapmayı öğrenen çocuklara kamp sonunda sertifikalarıyla birlikte çeşitli hediyeler ve fidan verildi.
 
Düzceli lider çocuklar tarım kampında doyasıya eğlendi.

Etkinlikler, oyunlar, yarışmalarla dolu 3 gün geçiren 23 Nisan İlkokulu öğrencileri gezdikleri tesislerde yeni bilgiler öğrendi.

Sıfır atık teması kapsamında atık plastik pet şişeleri boyayarak saksı haline getiren çocuklar saksılarına çiçek dikti.

Tarım ve toprakla buluşan öğrenciler, bitkisel artıklardan hazırlanan kompostlara istiridye mantarı ekimi de yaptı.

“Hayalimdeki Atıksız Bir Dünya” konulu resim yarışmasında yeteneklerini sergileyen çocuklar yarışmalar ve oyunlarla doyasıya eğlendi.
 
çanakkale düzce lider çocuk tarım kampı sıfır atık