Lider çocuklar Adana’da tarımla buluştu

24 May Thursday, 2018
Adana’da beşincisi düzenlenen Lider Çocuk Tarım Kampı’nda çocuklar, doğayla içiçe birkaç gün geçirdi, aldıkları eğitimlerle çevre bilinci kazandı, tarım ve gıda hakkında bilgi edindi.
Lider çocuklar Adana’da tarımla buluştu Haber: Adana İl Enformasyon
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı’nın yürüttüğü Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliği Adana’da beşinci kez düzenlendi.

Her ilde çocuklara doğa bilinci ve çevre farkındalığını kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen kamplarda çocuklar hem eğleniyor hem öğreniyor.
Lider Çocuk Tarım Kampı’nın açılışında çocuklarla bir araya gelen Adana İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muhammet Ali Tekin, öğrencilere tarım hakkında bilgi verdi.

Doğru beslenmenin sağlıklı ve güvenilir gıda ile başladığını ifade eden Tekin, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın amacının ‘Tarladan Sofraya Güvenilir Gıda'yı sağlamak olduğunu söyledi.

Kampta 5 gün boyunca tarımla buluşan çocuklar tarım alanlarında uygulamalı eğitimler de aldı.

Lider Çocuklar kamp süresince bakanlığa bağlı kurumları, organik tarım yapan işletmeleri, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerini, kanatlı et ve yumurta üretim tesislerini, süs bitkisi işletmesini, Adana Veteriner Hekimler Odası’nı, akvaryum balıkçılığı yapan bir tesisi, Adana Arkeoloji Müzesi’ni ve Çukurova Üniversitesi’ni ziyaret etti.
Öğrencilerin tarımı daha yakından tanıması için gezilerde teknik personel çocuklara yenilebilir yabani otlar, biyokaçakçılık, yumurta tüketimi, sütün önemi, balık yetiştiriciliği ve beslenmedeki önemi ile tarım alet makinaları hakkında bilgi verdi.

Lider çocuk tarım kampının son gününde il müdürlüğünde bir etkinlik düzenlendi. Şenlikte çocuklar kampın anısına fidan diktiler. Etkinlik İl Müdürü Muhammet Ali Tekin’in çocuklara katılım belgesi ve çeşitli hediyeler vermesiyle sona erdi.
 
adana lider çocuk tarım kampı GTHB