Maceracı fok yavrusu kendini çayda buldu

03 April Wednesday, 2019
Tıpkı hikayelerde, masallarda anlatıldığı gibi bir olay yaşandı Antalya’da. Kahramanımız sütten daha yeni kesilmiş bir yavru fok. Ailesine adeta meydan okuyup kendini maceranın gizemine bırakan yavru fok avlanmak için yola çıktı ancak yolunu kaybetti. Kendini Aksu Çayı’nın 7 kilometre içerisinde buldu. Yetkilileri harekete geçiren yavru fokun akıbeti geliyor şimdi ekranlara…
Maceracı fok yavrusu kendini çayda buldu Antalya’da şaşkın bir yavru fok avlanmayı öğrenirken açık denizden Aksu Çayı’na girdi.

Foku gören vatandaşlar Tarım ve Orman Bakanlığı ekiplerine durumu bildirdi. Ekiplerin yaptığı tespitlere göre fok, nesli tükenmekte olan ve toplam nüfusunun 700 olduğu düşünülen Akdeniz foku türüne ait.

Akdeniz Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet GökoğluDaha bu senenin yavrusu. Sütten yeni kesilmiş. Aksu Çayı'na sığınmış. Burada beslenmeye çalışıyor. Zaman zaman su üzerine çıkıyor.

Dünyada toplam sayısı 600-700 tane kaldı. Akdeniz’in hemen dibinde biyolojik zenginliğimizi görüyoruz. İnsanlar ile çok çabuk bağ kurar. Fazla yaklaşmamak gerekir. Dokunmasınlar. Ağ içerisine girmezse iyi olur. Girerse boğulur.

Dünyada çok az bulur. Bu muhtemelen Antalya’da falezlerde doğdu. Avlanmak için buraya geldi" dedi.

Vatandaşlar yaklaşmadan foka yoğun ilgi gösterirken, yavru çayda avlanmaya devam etti.
aksu fok nesli tükenmekte