Mandalar verimlilik şampiyonu

31 December Thursday, 2020
Diyarbakır’da manda yetiştiriciliği, devlet desteği ve yürütülen projelerle yaygınlaşıyor.
Mandalar verimlilik şampiyonu Haber: Diyarbakır İl Enformasyon

Mandalarla boğalar verimlilikte yarışıyor, hayvancılık güçleniyor.

“Verimli Mandalar Elveda Boğalar Yayım Projesi” Tarım ve Orman Bakanlığı Eğitim ve Yayın Dairesi Başkanlığı’nın koordinasyonunda Diyarbakır’da hayata geçirilen önemli projelerden sadece biri. Tarımsal Yayım Hizmetleri Projesi kapsamında yürütülen çalışma ile Anadolu mandasında suni tohumlamanın yaygınlaşması amaçlanıyor.

Çiftçilerin suni tohumlama çalışmaları ve uygulamaları hakkında bilgilendirilmesiyle birlikte yürütülen tohumlama faaliyetlerine Diyarbakır İli Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği de taşınabilir tramvay ile destek veriyor.
Proje; GAP Uluslararası Tarımsal Araştırma ve Eğitim Merkezi Müdürlüğü koordinatörlüğünde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, İl Damızlık Manda Yetiştiricileri Birliği ve Dicle Üniversitesi Veteriner Fakültesi Dölleme ve Suni Tohumlama Ana Bilim Dalı Başkanlığı ortaklığıyla yapıldı.

Bölge hayvancılığına büyük katkı sağlaması beklenen proje ile; Suni tohumlamadan doğan malakların yüksek verimli olması, yetiştiricilerin karlılığının artması, suni tohumlama uygulamalarının yaygınlaşması, özel ve kamu veteriner hekimlerine üretilen spermaların tanıtılması, suni tohumlamadan doğan malak sayısının artması hedefleniyor.
diyarbakır manda suni tohumlama tarım ve orman