Manisa’da denetimler şarküterilerde başladı

15 September Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının başlattığı eş zamanlı denetimler Manisa’da da aralıksız devam ediyor. İl Müdürü Metin Öztürk’ün de katıldığı gıda denetimlerinde kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfeler hijyen yönünden incelendi. Denetimlerde çok sayıda personel görev aldı.
Manisa’da denetimler şarküterilerde başladı
Haber: Manisa İl Enformasyon

Eş zamanlı denetime katıldılar, reyonları, dolapları didik didik incelediler…

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Gıda Denetim Ekipleri çalışmalarını kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfelerde yoğunlaştırdı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın açıkladığı eş zamanlı gıda denetimleri 81 ilde yapılıyor.

Manisa’da 216 Kontrol Görevlisiyle yürütülen denetimlere İl Müdürü Metin Öztürk de katıldı. Öztürk, yoğunlaştırılmış denetimlerin amacının güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması olduğunu vurgulayarak, “İlimizde 216 Kontrol Görevlisi ile güvenilir gıda arzının sağlanması ve tüketici sağlığının korunması amacıyla yıl boyunca gıda denetimlerimiz devam etmektedir. Ayrıca Bakanlığımızın talimatıyla 13 Eylül itibarıyla kasap, şarküteri, bakkal, market ve büfe gibi işletmelerde üç hafta boyunca eş zamanlı denetimler gerçekleştirilecektir” dedi.

Kent genelinde aralıksız devam eden denetimlere; Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, İl Müdür Yardımcısı Ali Gök, Gıda ve Yem Şube Müdürü Dr. Defne Bacınoğlu ile İl ve İlçe Müdürlüklerindeki kontrol görevlileri katıldı.

Geçtiğimiz günlerde toplu tüketim yerlerinde başlayan eş zamanlı denetimler 13 Eylül itibarıyla gıda satış noktalarında yoğunlaştırıldı.
manisa gıda denetim kasap şarküteri güvenilir gıda kontrol tarım ve orman