Manisa’da kasalar çilekle doldu

27 April Monday, 2020
Manisa’da çilek üretiminin önemli merkezlerinden Köprübaşı İlçesi’nde hasat başladı. Örtü altı üretimin yaygınlaşmasıyla birlikte üretim sezonu uzadı, verim ve kalite arttı. Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk Köprübaşı’nın çilekte marka olduğunu söyledi.
Manisa’da kasalar çilekle doldu Haber: Manisa İl Enformasyon

Yazın müjdecisi çilekte hasat başladı, bahçelere bereket geldi.

Her yıl tonlarca çileğin üretildiği Manisa’nın Köprübaşı İlçesi’nde çilek üreticileri geçtiğimi günlerde hasada başladı.

Kaliteli üretimiyle çilekte marka olma yolunda ilerleyen ilçedeki ilk hasatta üreticileri yalnız bırakmayan Tarım ve Orman İl Müdürü Metin Öztürk, beldede çiftçilerin çileği severek ürettiğini bunun sonucunda da iyi bir gelir elde ettiğini belirtti.

Çiftçi Kayıt Sistemine kayıtlı yaklaşık 400 üreticinin çilek yetiştirdiğini söyleyen Öztürk, “3 bin 500 dekar alanda yaklaşık 10 bin ton çilek üretiyoruz. Örtü altında ise üretimimiz on iki ay devam ediyor. Normal hasadımız, herhangi bir sorunla karşılamazsak Haziran sonuna kadar devam edecektir. Köprübaşı çileği kalitesi, iriliği, lezzeti ve yola dayanımı nedeniyle büyük avantajlar sağlamaktadır.” ifadelerini kullandı.
manisa çilek hasat tarım ve orman örtü altı