Manisa’da Koronavirüsle etkili mücadele

17 August Monday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri Koronavirüs salgını sürecinde hem denetim hem de bilgilendirme çalışması yürütüyor. Manisa’da yürütülen çalışmalarda gıda üretim işletmelerinden bakkallara kadar gıdayla ilgili tüm işyerleri denetleniyor.
Manisa’da Koronavirüsle etkili mücadele Haber: Manisa İl Enformasyon

Koronavirüs salgınına karşı hijyen savaşı veren Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü denetim ekipleri, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde Covid-19 tedbirlerine uyulup uyulmadığını kontrol ederken işletme sahiplerini ve çalışanları da hijyen kuralları konusunda bilgilendiriyor. Özellikle maske kullanımı, sosyal mesafe, iş yeri ve kişisel hijyen kurallarına uygunluk durumlarını değerlendiren personel gerekli uyarı ve bilgilendirilmeleri de yapıyor.

Denetimlerin aynı yoğunlukta devam edeceğine dikkat çeken Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk; “İlimizde, gıda denetimleri ve Koronavirüs tedbirleri kapsamında oluşturulan rehberlere göre denetimleri yoğunlaştırılmış bir şekilde gerçekleştirmekteyiz. Şu anda tüm ekiplerimiz sahadalar.

Gerek gıda üretim işletmelerinde gerek toplu tüketim işletmelerinde, bakkallarda, marketlerde, tüm gıdaya yönelik satış yerlerinde hem gıdayla ilgili denetimleri hem de Koronavirüs kapsamındaki denetimleri gerçekleştiriyoruz.

Denetimler sonunda ekiplerimiz tespit ettikleri olumsuzluklara yönelik, 5996 Sayılı Kanun gereği ve İl Umumi Hıfzıssıhha Kurulu Kararları kapsamında idari işlem uygulayacaktır. Vatandaşlarımızın sağlığı için bu tedbirleri bundan sonrada yoğun bir şekilde sürdürmeye devam edeceğiz” dedi.
manisa gıda denetim koronavirüs kovid-19 hijyen tarım ve orman