Manisa’da tarım fuarı düzenlendi

05 November Monday, 2018
Manisa’da tarım ve hayvancılık sektörü ve üreticiler Tekno Tarım Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı’nda buluştu. Yeni zirai teknolojilerin yer aldığı fuarda seminerler ile de katılımcılar bilgilendirildi.
Manisa’da tarım fuarı düzenlendi Haber: Manisa İl Enformasyon
 
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile yapılan işbirliği çerçevesinde SNS Fuarcılık tarafından organize edilen Tekno Tarım Uluslararası Tarım ve Hayvancılık Fuarı düzenlendi. Bu yıl 12.’si gerçekleştirilen fuarda katılımcılara yeni zirai teknolojiler tanıtıldı. Farklı konu ve konuklarla gerçekleştirilen seminerlerle katılımcılar bilgilendirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın “Organik Tarımın Yaygınlaştırılması ve Kontrolü Projesi” kapsamında İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nce hazırlanan çizgi film animasyonunun karakteri olan Bay Kıvrık, çocuklar ve fuar katılımcıları tarafından yoğun ilgi gördü.

Fuarı’nın açılış törenine Vali Yardımcıları Ünal Çakıcı ve Hayri Sandıkçı, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Güzgülü, İl Tarım ve Orman Müdür Vekili Metin Öztürk başta olmak üzere il önde gelenleri katıldı.
Fuarın açılış töreninde konuşan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk Tarım ve Orman Bakanlığı’nın çiftçilere desteğinin süreceğini vurguladı. Öztürk “Çiftçimizin bilgisi, özverisi, emeği, ilgisi asla göz ardı edilemez. Manisa çiftçisi bilinçlidir ve iyi tarım ile organik tarım alanında önemli mesafeler kat etmiştir. Manisa Türkiye’de Biyoteknik Mücadele uygulayan İller arasında 1. sıradadır. Organik tarım üretim miktarında da ülke birincisi konumundadır. Ancak bizler bu birincilikleri yeterli görmüyor, önümüzdeki yıllarda gerek alan gerekse kişi sayısının arttırılmasının öncelikli hedefimiz. Bakanlığımız maddi ve manevi desteğini sürdürecektir.” ifadelerini kullandı.

Töreninin ardından protokol üyeleri fuarda yer alan stantları gezerek incelemelerde bulundu.
 
manisa fuar zirai tarım hayvancılık