Manisa’da ‘zeytin’ paneli

26 December Thursday, 2019
Manisa'nın Akhisar ilçesinde, "Zeytin Meyvelerinde Dökülmeler ve Sebepleri" konulu panel düzenlendi.
Manisa’da ‘zeytin’ paneli Haber: Levent TEKDEMİR - Manisa İl Enformasyon
Fotoğraf: Cenk GÜLÇİMEN

Akhisar İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü'nün düzenlediği “Zeytin Meyvelerinde Dökülmeler ve Sebepleri” konulu panele üreticiler yoğun ilgi gösterdi. 

Panelin açılış konuşmasını yapan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, kentin en önemli tarımsal ürünü olan zeytinde kaliteyi arttırmak için hastalık ve zararlılarla mücadeleye önem verdiklerini vurguladı.
 
Öztürk, ““Manisa bir sanayi ili olmasının yanında, geniş bitkisel ve hayvansal ürün yelpazesi ile Türkiye tarımında çok önemli bir yere sahiptir. Bunun içerisinde en önemli iki başlığı da üzüm ve zeytin oluşturmaktadır. Manisa’da yaklaşık olarak 22 milyonun üzerinde zeytin ağacı varlığımız bulunmaktadır. Bu ağaçların yaklaşık 14 milyon civarı da Akhisar İlçemizde dikili durumdadır.  Manisa olarak, Akhisar olarak sadece zeytini üretmek değil aynı zamanda zeytini yönetmekte istiyoruz.” dedi.

Panelde uzmanlar; “Zeytin Sineği ve Zeytin Fidan Tırtılı”, “Zeytin Halkalı Leke Hastalığı”, “Zeytinde Meyve Çürüklükleri”, “Zeytin Güvesi ve Zeytin Akarı” konularında yaptıkları sunumlarla katılımcıları bilgilendirdi.
manisa zeytin panel hastalık ve zararlı