Manisa’dan Çiftçi Danışma Hattı ile tarıma destek

10 March Tuesday, 2020
Manisa İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, eğitim, yayın ve danışmanlık hizmetleri kanallarına bir yenisini daha ekledi. Pilot bölge olarak seçilen Akhisar, Salihli ve Turgutlu İlçelerindeki çiftçiler, Whatsapp Çiftçi Danışma numarası üzerinden mesajlarını ileterek, konusunda uzman mühendis ve veterinerlere; desteklemeler, tarımsal ve hayvansal üretimle ilgili sorularını anında iletip, cevap alabilecekler.
Manisa’dan Çiftçi Danışma Hattı ile tarıma destek Konuya ilişkin açıklamada bulunan Manisa İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk,  “İl Müdürlüğümüz, saha çalışmaları, internet ve sosyal medya uygulamalarından sonra şimdi de “Whatsapp Çiftçi Danışma Hattı” ile çiftçilerimize danışmanlık hizmetini başlatmıştır” dedi.

Projenin başlangıçta Akhisar, Salihli ve Turgutlu İlçelerinde uygulanacağını dile getiren Öztürk,  çiftçilerin Akhisar İlçesinde 0 552 688 20 42, Salihli İlçesinde      0 552 439 07 80 ve Turgutlu İlçesinde 0 551 027 34 45 nolu Whatsapp numaralarına yazılı, sesli veya görüntülü mesajlarını iletebileceklerini söyledi.

Böylece çiftçilerin tarlasından, bağından, bahçesi veya ahırından mesajlarını atarak anlık olarak tarımsal ve hayvansal üretime yönelik sorunlarını iletme, çözme,  bilgi paylaşma ve bilgi alma imkânına sahip olacaklarını ifade eden İl Müdürü Öztürk, çiftçilerin sorunlarına en hızlı ve etkili bir şekilde çözüm imkânı bulacaklarını vurguladı.