Manisa, ‘Kanatlı Çalıştayına’ ev sahipliği yaptı

09 February Friday, 2024
Türkiye'nin önemli kanatlı üretim merkezlerinden Manisa'da sektör paydaşlarının katılımıyla ‘Kanatlı Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştayın açılışında konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker “Sağlıklı üretim sağlıklı hammadde ile başlar” dedi.
Manisa, ‘Kanatlı Çalıştayına’ ev sahipliği yaptı
Manisa, Kanatlı Çalıştayı'na ev sahipliği yaptı.

Programın açılış töreninde konuşan Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Metin Türker sektör açısından önemli olan bir çalıştay düzenlediklerini ifade etti.

Türker, "2050 yılında gıda sorunu yaşayacak ülkelerin 50'yi geçeceği söyleniyor. İklim değişikliğinin en fazla tarım alanında olduğunu biliyoruz. Kuraklığın artması tüm sektörleri etkiliyor. Sağlıklı üretim sağlıklı hammadde ile başlar. Bunun için bu çalıştayın önemli olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Vali Enver Ünlü, kanatlı eti ve yumurtanın hızla artan dünya nüfusunun beslenmesinde önemli bir kaynak olduğunu belirtti. Artan tüketime bağlı olarak kanatlı ürünlerinin kalite standartlarının arttırılması için yoğun çaba sarf edildiğini anlatan Ünlü, "Bizler üretimin bu denli yoğun olduğu ilimizde, dünya standartlarının üzerinde bir üretim yapmaya gayret ediyor, tüketicimizin sağlıklı gıda tüketebilmesi için üretimin her aşamasında kontrol ve denetimleri gerçekleştiriyoruz." dedi.

Kanatlı sektörünü tüm paydaşlarıyla birlikte sorunlarının, çözüm önerilerinin, fırsatlarının, sektör ile ilgili yeni gelişmelerin tartışıldığı çalıştayda, oturumlarda çıkan sonuçlar, kayıt altına alınacak ve raporlanacak.
tarım orman manisa kanatlı çalıştay beyaz et yumurta