Manisa’ya yeni mera alanları kazandırıldı

09 June Friday, 2023
Tarım ve Orman Bakanlığının mera ıslah çalışmaları hızla sürüyor. Çalışmaların Manisa ayağında Salihli ilçesinde Mera Islah ve Amenajman Projesi kapsamında 400 dekarlık yeni mera alanın açılışı yapıldı. Kemer mahallesinde yapılan ıslah çalışmalarıyla hem ot veriminin iyileşmesi hem de besicilerin gelirlerinin artırılması amaçlanıyor.
Manisa’ya yeni mera alanları kazandırıldı
Haber: Manisa İl Enformasyon
 
Manisa’nın Salihli İlçesine yeni mera alanları kazandırıldı.

Salihli ilçesi Kemer mahallesi “Mera Islah ve Amenajman Projesi” kapsamında Kemer mahallesinde 400 dekarlık mera alanı ıslah edildi.

Meranın açılışında konuşan İl Tarım ve Orman Müdürü Metin Öztürk, ıslah çalışmasının faydasını uzun süre süreceğini belirterek emeğe geçen personele teşekkür etti. Öztürk; “Manisa ili Salihli ilçesi Kemer mahallesinde bulunan mera alanlarımız Bakanlığımız tarafından 5 yıllık ıslah programına alınmıştır. İl Müdürlüğü olarak Salihli İlçesi Kemer mahallesi’nde mera ıslah programımız kapsamında bir ıslah projesi gerçekleştirdik. 1.500'den fazla hayvan varlığı olan bir mahallede zor bir ıslah çalışmasıydı ve bugün açılışını gerçekleştiriyoruz. Yaklaşık 900 dekarlık olan bu mera alanın şuanda 500 dekara yakın kısmı ıslah edilmiş vaziyette. Özellikle makilik bitkilerin temizlenmesi ve tesviye yapılması, sahanın teraslanması, bütün bu çalışmalar hakikaten zor bir mera ıslahını gerektiriyordu. Dolayısıyla güzel ve başarılı bir çalışma oldu. Burada yoğun bir memnuniyet var. Mera ıslahı uzun süren bir yatırımdır. Bizden sonra mahallemiz buna sahip çıkmalı, gerekli kurallara uyarak meradan uzun süre faydalanmalıdır. Emeği geçen tüm teknik personelimize teşekkür ediyorum. Mera ıslahının bereket getirmesini diliyorum.” dedi.
tarım orman mera ıslah manisa