Mantar çadırları göçle mücadeleye aracılık edecek

12 February Friday, 2021
Yozgat'ın Çandır Belediyesi, Konya Ovası Projesi ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı desteğiyle kurduğu mantar çadırlarında üretim yaparak istihdamı artırıp göçü önlemeyi hedefliyor.
Mantar çadırları göçle mücadeleye aracılık edecek
Yozgat’ın Çandır Belediyesi öncülüğünde İlçe Tarım Orman Müdürlüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğiyle "KOP'la istiridye mantarı üretiyorum, refaha kavuşuyorum" projesi hazırlandı.

Belediye, Konya Ovası Projesi (KOP) ve Orta Anadolu Kalkınma Ajansı (ORAN) desteğiyle kurduğu mantar çadırlarında üretim yaparak istihdamı artırıp göçü önlemeyi hedefliyor. 

KOP'tan alınan 95 bin lira destekle kurulan 100 metrekarelik mantar üretim çadırında halk eğitim merkezince 135 kursiyere mantar yetiştiriciliği kursu verildi.

Kursiyerlere istihdam sağlamak için de "Çandır'da tüketen değil, üreten eller" adlı projeyi hazırlayan belediye, ORAN'dan 1 milyon lira hibe desteği alarak 1100 metrekare alanda 11 mantar üretim çadırı daha kurmak için çalışmalarını sürdürüyor.

Proje ile ilgili bilgi veren Çandır Belediye Başkanı Mustafa Ertan Örgün "Bu projemizle biz hem göçü durduracağız hem de vatandaşımıza doğdukları, büyüdükleri baba ocağı Çandır'da istihdam sağlayacağız. Üretimi teşvik etmiş olacağız, belediye olarak lokomotif görevi yapmış olacağız. Vatandaşımız kendi çadırını kurduğu zaman ayda 5-6 bin lira gibi gelir elde edecek. Dolayısıyla insanlarımız geçimini çok rahat sağlayabilirler." dedi.

Kursiyerlerden Bahar Orhan ve Hatice Selvi, mantar yetiştiriciliğinin hem ilçe hem de kendileri için gelir kapısı olacağını belirtti.
Yozgat çandır mantar proje istihdam göç