Mantar girişimcisi kadın ihracata hazırlanıyor

01 August Wednesday, 2018
Hayatı boyunca ekonomik sıkıntılar çeken İzmir’deki mantar üreticisi Müberra Türkkan mantar ihracatçısı olmaya hazırlanıyor. Türkkan başarısının sırrının azim olduğunun altını çizdi.
Mantar girişimcisi kadın ihracata hazırlanıyor Müberra Türkkan İzmir’de sıfırdan kurduğu tesis ile ihracata hazırlanıyor. Ancak başarası kolay olmadı. Hayatı boyunca ekonomik zorluklar çeken Türkkan eğitimini ekonomik ve aile nedenleriyle yarıda kesmek zorunda kalan Türkkan para kazanacağı bir alan araştırmaya başladı. Araştırmaları sonucunda evini ipotek yaptırarak mantar üretimine girdi.

“İsteyen her kadın başarır”

Türkkan çevresinden mantar üretimiyle ilgili olumsuz görüş aldığını belirterek “Şu anda büyük zincir marketlere ürünlerimi satıyorum. Paketlemeyle ilgili izinleri aldık ve anlaşmaları yaparak paketlemeyi yaptık. Kendi soyadımdan markamı oluşturdum, isteyen her kadın başarır. Büyük ve küçük zincir marketlere ürünlerimizi vermeye başladık. Türkiye'ye hitap eden bu marketlere şu anda ürünlerimizi veriyoruz.” dedi.

Kurban Bayramı’ndan sonra ihracat için gerekli görüşmelerin başlayacağı müjdesini de vererek "Özel soslarımızla birlikte yarım tona yakın yurt dışına numune gönderdik. Şu anda İngiltere ve Amerika'dan ciddi anlamda olumlu sonuçlarımız geldi. Kurban bayramından sonra İngiltere'den gelecekler, görüşeceğiz. Heyecanla onları bekliyoruz. Gerekli paketleme fabrikalarıyla da görüşüyoruz.” ifadelerini kullandı.

 
mantar üretici ihracat İzmir