Mardin’de süte teknolojik yatırım

07 December Monday, 2020
Mardin’de “Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler Projesi” kapsamında üreticilere süt sağım makinesi dağıtıldı.
Mardin’de süte teknolojik yatırım Haber: Mardin İl Enformasyon

Üreticiye teknolojik destekle sütte hijyen ve kalite artıyor.

Mardin İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Mardin Büyükşehir Belediyesi iş birliğiyle yürütülen “Hijyenik Sütler Yorulmayan Bedenler Projesi” kapsamında besicilere süt sağım makinesi verildi.

Dağıtım töreninde konuşan Mardin İl Tarım ve Orman Müdürü Menduh Dinler, amaçlarının çiftçilerin gelirlerini artırarak hayat şartlarının yükselmesi olduğunu belirtti.

Dinler, “Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığına sunulan proje ile ilimizde sağılan sütlerin hijyenik olması özellikle zoonoz hastalıklar açısından önem taşımaktadır. Sağım makineleriyle sağılan sütlerde; inekten, ahırdan ve sağıcıdan süte bulaşma olmasını engelleyerek tüketiciye sağlıklı ve hijyenik süt ulaşmasını sağlayacaktır.  Aynı zamanda bu proje yüzde 90 hibeli olarak uygulanacaktır. Çiftçilerimizin gelirlerini artırarak hayat şartlarının yükselmesini sağlamak yeterince süt sağılamayan ineklerin buzağılarının aşırı süt içmesi sonucunda ishal olduğu ve ishal sonucunda da buzağı kayıpları meydana gelmektedir. Bu proje ile buzağı ölümlerinin önüne geçilecektir. Dağıtılacak süt sağım makinaları ile diğer yetiştiricilere ve bölge halkına modern süt sağımını benimsetmek amaçlanmıştır.” dedi.

Dağıtım törenine; Mardin Valisi Mahmut Demirtaş, Vali Yardımcı Birkan Tatlısöz, Artuklu Kaymakamı Hasan Gökpınar, Tarım ve Orman İl Müdürü Menduh Dinler, Şube Müdürü Şirin Irmak ve besiciler katıldı.
mardin süt sağım makinesi destek hibe hayvancılık tarım ve orman