Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı

28 June Monday, 2021
Marmaris'te oteller ve yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda çıkan yangın kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında alevlerin arasında kalan orman işçisi Görkem Hasdemir yaşamını yitirdi. Orman yangınının tamamen kontrol altına alındığını açıklayan Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, bugüne kadar 119 orman şehidi verildiğini söyledi.
Marmaris’teki orman yangını kontrol altına alındı
Muğla'nın Marmaris ilçesinde oteller ile yerleşim yerlerine yakın 25 hektarlık alanda etkili olan orman yangını ekiplerin yoğun müdahalesi sonucu kontrol altına alındı.

Alevlere Muğla Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki 4 helikopterin yanı sıra çevre illerden gelen 7 helikopter ve çok sayıda orman işçisiyle müdahale edildi.

Yangın söndürme çalışmaları sırasında rüzgarın ters dönmesiyle alevler arasında kalan işçilerden Görkem Hasdemir hayatını kaybetti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de yangına ilişkin yaptığı açıklamada "Maalesef Marmaris yangınından üzücü bir haber aldık. Bir şehidimiz var. Görkem Hasdemir kardeşimiz, 35 yaşlarında. Görkem kardeşimizle beraber bugüne kadar 119 orman şehidi vermiş olduk." dedi.

Yangının kontrol altına alındığını belirten Bakan Pakdemirli, “Toplamda 10 helikopter, 7 ilk müdahale aracı, 78 arazöz ve 6 dozerle yangına müdahale edildi. Yangını kontrol altına almış durumdayız.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan Fethiye, Denizli ve Osmaniye’de çıkan orman yangınları da büyümeden söndürüldü.

Orman şehidi Görkem Hasdemir son yolculuğuna uğurlandı

Muğla'nın Marmaris ilçesinde orman yangınını söndürme çalışmaları sırasında hayatını kaybeden orman işçisi Görkem Hasdemir'in cenazesi, Köyceğiz ilçesinde defnedildi. Hasdemir'in babası Savaş Hasdemir, eşi Ayşegül Hasdemir ve yakınları, taziyeleri kabul etti.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ve Muğla Valisi Orhan Tavlı da Hasdemir'in yakınlarına taziyelerini iletti. Kılınan cenaze namazının ardından Hasdemir'in babasına Kuran-ı Kerim ve Türk bayrağı veren Pakdemirli, araca kadar tabutu taşıdı.

Hasdemir'in cenazesi, Algı Mahallesi'ndeki mezarlıkta toprağa verildi.
Görkem Hasdemir orman yangın muğla marmaris Bekir Pakdemirli