Memleketine döndü böğürtlen üretimine başladı

08 August Tuesday, 2023
Daha önce mobilya sektöründe çalışan Erzincanlı Fikret Ateş, memleketine dönerek böğürtlen yetiştiriciliğine başladı.
Memleketine döndü böğürtlen üretimine başladı
Haber: Erzincan İl Enformasyon
 
Fikret Ateş, geçen yıla kadar Bursa’da mobilya sektöründe çalışıyordu. Ancak içinde üretim ateşi sönmemişti.

Üretim için girişimlerde bulunan Ateş, ilk adımı Bursa’da attı. Buradaki bir firma ile alım garantili sözleşmeli böğürtlen yetiştiriciliği yapmak üzere anlaştı.

Ateş daha sonra memleketine Erzincan’a geri döndü. İl Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteği ile toplamda 30 dekar alanı kapsayan, daha önce taşlık, iki bahçede üretime başladı.

Üretimden memnuniyet duyduğunu belirten Ateş, Tatlısu Köyü’nde projeye başladıklarında yöre halkının temkinli yaklaştığını ancak çalışmaları başarıyla yürüttüklerini söyledi. Böğürtlen yetiştiriciliğini sözleşmeli olarak yaptıklarını ifade eden Fikret Ateş, özel bir firmanın alım garantisi kapsamında önümüzdeki yıldan itibaren üretilen ürünü piyasa değerinden satın alacağını belirtti. Ailesinin de kendisine büyük bir destek verdiğini ifade eden Ateş, böğürtlen yetiştiriciliğini daha geniş sahalara yaymak istediklerini ifade etti.

Ateş’in bahçelerinde denetim yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Murat Şahin, bahçelerin tarıma hazırlanma sürecinde müdürlük olarak destek olduğunu ifade etti. Şahin, tarım sektöründe faaliyet göstermeye başlayan genç girişimcilerin önümüzdeki süreçte sektöre hem üretim hem de profesyonellik anlamında canlılık kazandıracaklarını kaydetti. Böğürtlenin gerek gıda sektöründe gerekse sağlık sektöründe aranan bir ürün olduğunu söyledi. Ürün desenine çeşitlilik katacak olan böğürtlenin ileriki süreçte yaygınlaşmasını dilediklerini ifade eden Şahin, üretimin sözleşmeli olarak yapılmasının çiftçinin pazar sorunlarını da ortadan kaldırdığını belirtti.
tarım orman erzincan böğürtlen sözleşmeli