Mengenli üreticilere sertifikalı süt hijyeni ve tadım eğitimi

13 January Monday, 2020
Bolu’nun Mengen İlçesi’ne bağlı Pazarköy’de İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle Sertifikalı Süt Hijyeni Kursu düzenlendi. Eğitime ilgi büyüktü.
Mengenli üreticilere sertifikalı süt hijyeni ve tadım eğitimi İlçe Tarım ve Orman Müdürü Semih Tatlı tarafından verilen kursta, ‘Mengen Peyniri’ yapımı ele alındı. Şirden mayalı, ticari mayalı, mayasız ve manda sütünden yapılan Mengen Peynirleri büyük beğeni topladı.

Kursun ardından,  Pazarköy’de düzenlenen ”Tadım Şenliği ve Sertifika Töreni”ne  İlçe Kaymakamı Betül Büyükkılıç, Bolu İl Tarım ve Orman Müdürü İzzet Murat, Gıda ve Yem Şube Müdürü Ali İhsan Yıldız, kursiyerler ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan İl Müdürü Murat; eğitimlerini başarı ile tamamlayan kursiyerleri tebrik ederken, bu tarz eğitimlerin kırsal bölgede yaşayan kadın çiftçilere ulaşılmasında büyük rol oynadığına vurgu yaptı. Murat eğitimlerin istek ve öneriler doğrultusunda gerçekleştirilmekte olduğunu, eğitim almak isteyen vatandaşlarımız İl/ilçe müdürlüklerine başvurmaları halinde kendilerine gerekli bilgi ve yönlendirme sağlanacağını söyledi.

İlçe Müdürü Semih Tatlı ise, Mengen Peynirinin hastalıklardan ari, sağlıklı şekilde üretilmesinin önemine dikkat çekerken, kursların devamının geleceğini belirtti.

Kursiyerlere İlçe Kaymakamı Büyükkılıç ve İl Müdürü Murat tarafından sertifikaları takdim edildi.
Mengen peyniri süt hijyeni tadım eğitimi