Meralara yatırım hayvancılığa destek

27 October Tuesday, 2020
Siirt’te hayvancılığın gelişmesi, verimin artması için mera ıslah çalışmalarına öncelik veriliyor.
Meralara yatırım hayvancılığa destek Haber: Siirt İl Enformasyon

Meralar ıslah ediliyor, hayvancılıkta verim artıyor, maliyet düşüyor.

Türkiye’nin hayvancılıkta önemli merkezlerinden olan Siirt’te yürütülen “Mera Islah ve Amenajman Projeleri” meyvelerini verdi. Projede amaç meralarda büyükbaş ve küçükbaş hayvanların ihtiyaçlarının karşılanıp verim kaybının önlenmesi.

Proje kapsamında 2020 yılında 200 bin liralık yatırım yapılarak 3 köy merasında gübreleme çalışması yapıldı.

Siirt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü de Kurtalan İlçesi Uluköy köyü merasında yapımı tamamlanan gölgelikleri köy muhtarlığına teslim etti. İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, ayır ve Mera Şube Müdürü Nezir Ekinci, il müdürlüğü teknik elemanları ve Köy Muhtarı Vehbi Lale merada yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Yetiştiricilerle sohbet eden Siirt İl Tarım ve Orman Müdürü Ergün Demirhan, “Ülkemizde kırmızı et açığını kapatmak ve üretimi arttırmak üzere Bakanlığımızın mera ıslah ve amenajman projesi kapsamında ilimiz meralarında ıslah ve eksik yapıların tamamlaması için projelerimizi hayata geçiriyoruz. Hayvancılığımızın gelişimi ve verimi arttırmaya yönelik bu tür yatırımlarımız devam edecektir. 2021 yılında meralarımızda gölet, gölgelik, hayvan su ihtiyaçlarını karşılamak üzere svat ve gübreleme çalışmalarımız olacak. Bugün Uluköy köy muhtarlığına teslim ettiğimiz gölgeliğin hayırlı olmasını dilerim’’ dedi.

Hayvancılıkla uğraşan Siirtli üreticiler de proje kapsamında yapılan çalışmalardan memnun. Meraların kullanılması büyükbaş ve küçükbaş hayvancılıkta maliyeti düşürüyor verimi arttırıyor. Mera ıslah çalışmaları Aksöğüt köyünde yapılacak göletle devam edecek.
siirt mera ıslah hayvancılık proje yatırım tarım ve orman