Mersin’de limona son dokunuşu kadınlar yapıyor

07 January Friday, 2022
Mersin’de yılın 8 ayı tüketilebilen 'Kütdiken ve Lamas' limonunda hasat sürüyor. Hasattan paketlemeye üretimin her aşamasında kadınlar çalışıyor. İç piyasa ile ihracata gönderilmek üzere toplanan limonları özenle paketleyen kadınlar aile bütçelerine de katkı sağlıyor.
Mersin’de limona son dokunuşu kadınlar yapıyor Mersin’de bir ay önce başlayan limon hasadı devam ediyor.

Erdemli ilçesinde üretilip yılın 8 ayı tüketilebilen kütdiken ve lamas limonları, her aşamada kadınların ellerinden geçerek, iç piyasa ile ihracata gönderilmek üzere hazırlanıyor.

Erdemli Ziraat Odası Meclis Başkanı Aşkın Şahin ilçenin limon üretimindeki önemine değindi. "Burada tesisin içerisinde görmüş olduğunuz hanımefendilerin önüne boy boy ayrılarak hijyenik bir şekilde uygun ambalajlama sistemi ile ambalajlanıp  muhafaza edilerek  soğuk hava depolarında depolanması için bulunmuş olduğumuz merkezden gönderiyoruz. Tabi bu çok meşakkatli bir iş. Yani bu depolanma sisteminin bir okulu, bir merkezi, eğitimi olmadı.  Bu insanlar atlarından analarından, bacılarından öğrenmiş olduğu sanat eserini ortaya  koyuyorlar. Ben böyle bir sanat eserini ortaya koyup, ilmek ilmek dokuyup bu limonları ambalajlayan  bölgemizdeki tüm hanımefendilere çok çok teşekkür etmek istiyorum.” dedi.

Türkiye limon üretiminin yüzde 80’inin yapıldığı Mersin’de üretimin yarısından fazlası Erdemli İlçesi’nde yapılıyor.
mersin limon hasat kadın istihdam ihracat