Meyve suyunun ihracat merkezi Erzincan

13 November Wednesday, 2019
Erzincan'da faaliyet gösteren bir fabrika, çeşitli bölgelerden temin edilen 25 çeşit meyveyi işledikten sonra, meyve suyu ve meyve suyu konsantresi olarak ihraç ediyor
Meyve suyunun ihracat merkezi Erzincan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinden toplanan meyveler, bu fabrikadan dünyaya açılıyor.
Erzincan Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren gıda firmasının 2004 yılında kurduğu tesiste meyveler işleniyor.

Meyve suyu ve meyve suyu konsantresi haline getirilen 25 çeşit meyve, Kanada, Kore, İsrail, Moğolistan, ABD, Hindistan ve Japonya'nın aralarında bulunduğu yaklaşık 40 ülkeye satılıyor.

İspanya ve Fransa'ya da meyve püresi ve püre konsantresi gönderen firma, üretiminin yüzde 98'ini ihraç ederek ülke ekonomisine katkı sağlıyor. Yılda 70 bin ton meyvenin işlendiği tesiste 150 personel 3 vardiya halinde çalışıyor.

Tunay Gıda Fabrikasının Genel Müdürü Gonca Kırtıloğlu Demir ürünlerinin beşte dördünün organik olduğunu belirtti. “Ağırlıklı olarak Avrupa Birliği ülkelerine, ABD, Güney Kore, Japonya pazarlarına ürün sağlıyoruz. Her yıl yaklaşık yüzde 10 büyüyen pazar payına sahibiz. İhraç ettiğimiz ürünler, ağırlıklı olarak NFC meyve suları, berrak konsantreler, püre ve püre konsantre cinsinden ürünler. Fransa ve Almanya her zaman için büyüyen pazarımız.
ABD'ye geçtiğimiz yıllarda yüklü miktarlarda berrak nar, elma konsantresi ile Miami'ye kadar NFC direk sıkılmış nar ihracatımız bulunuyor. Kore pazarı, 2-3 yıl içinde büyük oranlarda büyüme kat ederek NFC nar suyunda öncelik kazanan pazarlarımızdan biri.” dedi.
meyve suyu Erzincan ihracat