Mezbaha denetimleri devam ediyor

11 January Monday, 2021
Isparta İl Tarım ve Orman Müdürlüğü halk sağlığını korumak için çalışmalarını sürdürüyor. Geçtiğimiz günlerde mezbahalarda yapılan denetimlerde hijyen koşulları titizlikle incelendi.
Mezbaha denetimleri devam ediyor Haber: İrfan ÖNER - Isparta İl Enformasyon

Sağlıklı ve kaliteli et için denetim mezbahadan başlıyor.

Isparta genelinde, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onay belgesi verilmiş olan mezbahaların denetimleri aralıksız devam ediyor.

Halkın sağlıklı ve kaliteli et ihtiyacının karşılanması, güvenli gıdaya erişiminin güvence altına alınması için mezbahalarda yapılan denetimlerde İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri tüm detayları titizlikle inceledi. Mezbahalarda görevli resmi veteriner hekimler ve mezbaha sorumlusu veteriner hekimler ile birlikte gerçekleştirilen denetimlerde mezbahaların teknik ve hijyenik koşulları, kasaplık hayvanların mezbahaya geliş evrakları, işletme padokları, kesim salonu, sakatat bölümleri, soğuk depolarda incelemeler yapıldı, işletmede tutulması gereken evraklar kontrol edildi.

Mezbahalarda denetim çalışmalarına ek olarak mezbaha sorumlularına genel hijyen, özel hijyen gereklilikleri, ekipman ile ilgili hususlar, personel hijyeni konularında bilgilendirme yapıldı. Özellikle içinde bulunduğumuz pandemi sürecinde gıda işletmelerinde alınması gereken korona virüs tedbirleri personele hatırlatıldı.
Yetkililer Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu gereğince mezbaha denetimlerinin devam edeceği bilgisini verdi.
ısparta mezbaha denetim gıda güvenliği tarım ve orman