Milas zeytin hasadıyla şenlendi

06 November Wednesday, 2019
“Tane Tane Lezzet, Damla Damla Sağlık” sloganıyla bu yıl 6’ncısı gerçekleştirilen Milas Zeytin Hasat Şenliği sektör temsilcilerini, üreticileri ve zeytin severleri bir araya getirdi.
Milas zeytin hasadıyla şenlendi Haber: Muğla İl Enformasyon

Muğla’da düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği renkli görüntülere sahne oldu.

Zeytiniyle ünlü Milas’ın ev sahipliği yaptığı hasat şenliğine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de telefonla bağlanarak vatandaşlara seslendi.

Zeytin ve zeytinyağına ilişkin 2019 rekoltesini hatırlatan Bakan Pakdemirli,"Sofralık zeytin üretiminde 415 bin ton, yağlık zeytin üretiminin 1 milyon 110 bin ton olmak üzere, toplam dane zeytin üretiminin 1 milyon 525 bin ton ve zeytinyağı üretiminin ise 225 bin ton olacağını daha önce açıklamıştık" dedi.

Milas'ı bir "Zeytin üssü" olarak tanımlayan Bakan Pakdemirli, "Türkiye'nin zeytin ve zeytinyağı üretiminde marka ülke olması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam ediyoruz" dedi.

Törende konuşan Muğla Valisi Esengül Civelek de, zeytinin Milas için çok önemli bir ürün olduğuna dikkat çekti.
Vali Civelek, “Milas ilçemizin sosyo-ekonomik, kültürel açıdan çok büyük önem taşıyan, vatandaşlarımızın büyük çoğunluğunun geçim kaynağı olan zeytin ve zeytinyağının üretimine, pazarlanmasına, tanıtılmasına, markalaşmasına katkı sağlayacak, zeytinin önemi ve faydaları konusunda farkındalık yaratacak, aynı zamanda Milas ilçemizin doğal güzelliklerinin, tarihi kültürel değerlerinin tanıtımına vesile olacak, 6. Milas Zeytin Hasat Şenliğinin başarılı ve verimli geçmesini temenni ediyor, bin bir emekle gerçekleştirilen hasadın bereketli, kazancının bol olmasını diliyorum.” İfadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından şenliğin açılışı yapıldı.

Şenlik kapsamında Milas’a özgü coğrafi işaretli zeytinyağı ürünleri ile yöresel ürünlerin bulunduğu stantlar kuruldu, zeytinyağı tadım eğitimi gerçekleştirildi. Uzmanlar tarafından yapılan zeytin ve zeytinyağının faydaları konulu sunumlar vatandaşların yoğun ilgisiyle gerçekleşti.

Kadın çiftçiler arasında düzenlenen yemek yarışması da kıyasıya mücadeleye sahne oldu.
 
muğla milas zeytin zeytinyağı hasat şenliği tarım orman