Milaslı genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği

07 December Friday, 2018
Tarım ve Orman Bakanlığının kırsaldaki genç nüfusu tarımsal üretime teşvik etmek amacıyla uyguladığı genç çiftçi desteklemeleri Muğla’da yapılan hayvan dağıtımı ile sürdü. Genç çiftçiler aldıkları destekle hedeflerini de büyüttüklerini söyledi.
Milaslı genç çiftçilere büyükbaş hayvan desteği Haber: Muğla İl Enformasyon

Genç Çiftçi Hibe Desteği almaya hak kazanan 103 genç çiftçiye 320 adet büyükbaş hayvan dağıtımı yapıldı.
Muğla’nın Milas İlçesi’nde hayvan dağıtımı için düzenlenen programa Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, Milas Kaymakamı Eren Arslan, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal, Milas İlçe Tarım ve Orman Müdürü Eşref Arslan, mahalle muhtarları ve üreticiler katıldı.

Programda konuşan Muğla Milletvekili Mehmet Yavuz Demir, "Gençlerimiz artık bu destekler sayesinde şehre göç etmek yerine, yaşadıkları yerde üretim yapıyor ve ülke ekonomisine katkı sunuyor" dedi.

Milas Kaymakamı Eren Arslan da, 18 çiftçiye 540 bin lira değerindeki 90 büyükbaş hayvanla ciddi bir devlet desteği sağlandığını belirtti. 

Muğla Tarım ve Orman Müdürü Şakir Fırat Erkal ise, 3 yıldır sürdürülen Genç Çiftçi Projesi'yle Muğla genelinde 17 milyon 500 bin liralık hibe desteği verildiğini kaydetti.  

Genç çiftçilerin girişimciliğinin desteklenmesi amacıyla verilen hibe destekleri bölgede, gelir düzeyinin yükseltilmesini, alternatif gelir kaynaklarının oluşturulmasını sağlıyor.

Destek almaya hak kazanan genç çiftçiler de işletmelerini devletin sağladığı hibe desteğiyle büyütmeyi hedeflediklerini belirttiler.
 
muğla milas genç çiftçi destek büyükbaş hayvan tarım ve orman bakanlığı