Muğla’da coşkulu kutlama

23 May Wednesday, 2018
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Eğitim, Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan ve ülke genelinde uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampı Şenliği ve 21 Mayıs Dünya Süt Günü Muğla’da coşkuyla kutlandı.
Muğla’da coşkulu kutlama Haber: Nurgül AKDAĞ ÇİLOĞLU - Muğla İl Enformasyon
Kamera: Uğur ACAR

Muğla’da Lider Çocuk Tarım Kampı Şenliği ve Dünya Süt Günü coşkuyla kutlandı.

“21 Mayıs Dünya Süt Günü” ve Gökova Salih Güneyman İlkokulu ve Yeşilyurt İlkokulu’ndan 40 öğrenciyle gerçekleştirilen “Lider Çocuk Tarım Kampı” şenliklerle son buldu.

Muğla Konakaltı İskender Alper Kültür Merkezinde düzenlenen etkinlikte yarışmalar düzenlendi, ödüller verildi.
Programa Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Şakir Fırat Erkal, Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Muğla Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mehmet Aldemir, okul müdürleri, şube müdürleri ve öğrenciler katıldı.

İl Müdürü Şakir Fırat Erkal yaptığı açılış konuşmasında şunları söyledi:

“Sizleri burada görmekten duyduğum memnuniyeti ifade etmek isterim. Birçok ülkeyi dolaşmış biri olarak zengin ve kıymetini bilmemiz gereken bir coğrafyada yaşıyoruz. Dünyanın birçok yerinde insanlar gıdaya ulaşmak için savaşlar veriyor. Ülkemizde çok şükür ki böyle bir sorun yok. Sıfırdan 2 bin rakıma kadar tarım alanına sahip ilimizde neredeyse yetişmeyen ürün yok.

Çocuklarımızı sütün kıymetini bilmeleri için ve israf etmemeleri için bilinçlendirmeliyiz. Süt günü nedeniyle de birkaç cümle söylemek isterim. En çok süt üreten ilk 10 ülkeden biriyiz, fakat bir o kadar tüketme alışkanlığına sahip değiliz. Özellikle zihinsel ve bedensel gelişimleri için çocuklarımıza süt içme alışkanlığı kazandırmamız lazım.”

Program daha önceki yıllarda gerçekleştirilen Lider Çocuk Tarım Kampı etkinliklerinden oluşan video gösterisi, çocukların halk oyunları ve dans gösterileriyle devam etti. Gösterilerden sonra okullar ve öğrenciler arasında süt içme, yoğurt yeme, sandalye kapma yarışması yapıldı. Yarışmaları kazanan çocuklara Milas Süt Üreticileri Birliğinin hazırladığı küçük hediyeler verildi.

“21 Mayıs Dünya Süt Günü” nedeniyle Muğla ve İlçeleri genelindeki ilköğretim okulları arasında düzenlenen “Süt İçiyorum, Sağlıklı Büyüyorum” temalı resim yarışmasında dereceye giren öğrencilerden; Birinci Köyceğiz Hamitköy N.A İlkokulu 3/A Sınıfı öğrencisi Defne Özdemir’e tablet hediyesini İl Müdürü Şakir Fırat Erkal, İkinci Menteşe Dumlupınar İlkokulu 1/B sınıfı öğrencisi Mustafa Öner Turunç’a bisiklet hediyesini Milas Süt Birliği Başkanı Ali İhsan Gezgin, Üçüncü Menteşe Dumlupınar İlkokulu 2/D öğrencisi Eylül Karadayı’ya fotoğraf makinesi hediyesini Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği başkanı Mehmet Aldemir takdim etti.

Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Süleyman Kurnaz şenliğe katılan tüm çocuklara top hediye etti.
 
 
Dünya süt günü lider çocuk tarım kampı muğla gıda tarım şakir fırat erkal