Muğla’da kadın üreticilere eğitim seferberliği

12 April Friday, 2019
Muğla genelinde kadın üreticilerin sorunlarının araştırıldığı anket sonuçları açıklandı. Anketin değerlendirildiği çalıştay sonucunda üretici kadınların en büyük sorununun bilgi eksiliği olduğu tespit edildi. İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu tespitten hareketle kadınlara yönelik danışmanlık hizmetlerini arttırmayı planlıyor.
Muğla’da kadın üreticilere eğitim seferberliği

Muğla genelinde kadın üreticilerin sorunların araştırıldığı anket sonuçları açıklandı.   

Anketin değerlendirildiği çalıştay sonucuna göre, kadınların en büyük sorununun satış ve pazarlama, proje üretme, finans kaynağına erişim ve yeniliklerden haberdar olma konusunda bilgiye erişimde eksiklik olduğu tespit edildi.

Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü bu sorun üzerinde kadınlara yönelik danışmanlık hizmetlerini arttırmayı hedefliyor.

Muğla Valisi Esengül Civelek “Tarım ve Orman Bakanlığımızın pozitif ayrımcılık içerecek şekilde kadın çiftçilerimize yönelik eğitim programları, destek, hibe, teşvik programları mevcuttur. Yerelde bu programları İl Tarım ve Orman müdürlüğümüz başarıyla gerçekleştirmektedir. Eminim bu çalışmalar kadınımıza teknik anlamda beceri katacaktır ve tarımsal üretimde bilinç düzeyini arttıracaktır” diye konuştu.

Muğla Tarım ve Orman İl Müdürü Fırat Erkal da “Muğla kadınının bu tuttuğunu koparan yapısı sayesinde biz Muğla olarak birçok ilin önüne geçmişiz.  Artık kadın çiftçilerimizin çalışmalarının bir sonucu olarak markalaşmalıyız ve bu konuya ağırlık vermeliyiz.” dedi.

muğla kadın üretici tarım eğitim