Muğla’da kuşkonmaz yetiştiriciliği yaygınl aşıyor

28 August Tuesday, 2018
Muğla’da Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı’nda uzmanlar ve başarılı üreticiler tecrübelerini çiftçilerle paylaştı.
Muğla’da kuşkonmaz yetiştiriciliği yaygınl aşıyor Haber: Selma EREZ
Kamera: Uğur ACAR
Fotoğraf: Uğur ACAR-Erkan KARTAL
 
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü Milas ve Datça’da üreticilere yönelik “Kuşkonmaz Yetiştiriciliği Bilgilendirme Toplantısı” düzenledi.
Eğitim toplantılarına katılan genç çiftçi Aslı Aksoy kuşkonmaz yetiştiriciliği konusunda yaptığı çalışmaları çiftçilere aktardı.
ODTÜ İşletme Mezunu olarak tarımda yaptığı başarılı çalışmalara da imza atan Aksoy, Muğla’nın iklim avantajı ile kuşkonmaz pazarında büyük paya sahip olacağını söyledi.
Kuşkonmaz yetiştiriciliğinin uzun vadeli bir yatırım olduğunu anlatan Aksoy, katma değeri yüksek bir ürün olan kuşkonmaz yetiştiriciliğini önerdiğini ifade etti.
Kuşkonmazın emek ve sabır isteyen bir iş olduğunu anlatan genç çiftçi Aksoy, Muğla’nın iklim özelliğinin pazara erkenci ürün sunmakta avantaj sağlayacağını dile getirdi.
20 dekar alanda başladığı üretimi 40 dekara çıkaran Aslı Aksoy, kuşkonmaz işine sıfırdan başladığını fakat bugün 7 kadına istihdam sağlayan bir işletmeye dönüştüğünü sözlerine ekledi.
Türkiye’nin önde gelen kuşkonmaz firmalarından yetkililer de ürünün iç ve dış pazarında büyük bir açık olduğunu belirtti.
 
Muğla kuşkonmaz Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü eğitim