Muğla’da sivil toplum kuruluşları ile el ele

10 February Monday, 2020
Muğla genelinde faaliyet gösteren tarım, hayvancılık ve ormancılıkla ilgili tüm Sivil Toplum Kuruluşları Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ev sahipliğinde bir araya geldi.
Muğla’da sivil toplum kuruluşları ile el ele Kooperatif Başkanları, Birlik Başkanları, İl ve ilçe Ziraat Odası Başkanları, il ve ilçelerde tarım ve hayvancılık sektöründe faaliyet gösteren diğer Sivil Toplum Kuruluşlarının temsilcileri ile Ticaret Odası temsilcileri Tarım ve Orman İl Müdürü Barış Saylak ile bir araya geldi.

Saylak , toplantıda  yaptığı konuşmada, toplantıda bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirirken, il Müdürlüğü olarak, tarım ve hayvancılık alanında büyük başarılara imza atabilmek için birlikte hareket etmenin önemini vurguladı. Üreticilerin sorun ve çözüm önerilerinin görüşüldüğü toplantıda; Muğla su ürünleri üretiminin mevcut durumu, kooperatiflerin daha etkin hale getirilmesi için izlenmesi gereken yollar, Muğla ile özdeşleşen ürünlerin markalaşma ve pazarlanması konusunda yapılması gereken çalışmalar  gibi önemli konular görüşüldü.
 
Öte yandan Sivil Toplum Kuruluşları ile yapılan bu toplantının, Muğla tarımının sorunlarını hep birlikte masaya yatırıp çözüme kavuşturmak amacıyla iki ayda bir kez mutlaka bir araya gelerek yinelenmesi kararı alındı.