Muğla’da 'vali hanım' çileğinden yılda 20 milyon gelir

15 January Wednesday, 2020
Milas'ta "4. Etap Vali Hanım Çileği Projesi" kapsamında 14 dekarlık araziye ‘vali hanım çileği’ dikildi. Şu ana kadar kurulan 300 dekarlık araziden Muğla ekonomisine yıllık 20 milyon tl katkı sağlanıyor.
Muğla’da 'vali hanım' çileğinden yılda 20 milyon gelir  Muğla Valiliğinin katkı ve destekleriyle yürütülen " Vali Hanım Çileği Projesi" kapsamında Bahçeburun Mahallesinde gerçekleştirilen Çilek Dikim Etkinliği renkli geçti. Etkinlikte İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından fide dikimi gösterilerek bilgi verildi.

Etkinliğe Muğla Valisi Esengül Civelek, Milas Kaymakamı Eren Arslan, İl Emniyet Müdürü Süleyman Suvat Dilberoğlu, Muğla İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Yusuf Kenan Topçu, Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, İl ve İlçe protokolü ile birçok üretici katıldı.
 
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürü Saylak, törende yaptığı konuşmada; Kavaklıdere, Yatağan, Fethiye ve Seydikemer ilçelerinde Vali Hanım Çileği Projesi ile kurulan çilek bahçelerinden müthiş gelirler elde edildiğini söyleyerek, kadınların aileye sosyo-ekonomik katkısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Milas, Datça, Ula, Marmaris, Seydikemer, Yatağan, Kavaklıdere ve Menteşe'de toplam 301 da.'lık arazide, 134 üretici ile 1 milyon 617 bin 5 yüz çilek fidesi diktiklerini söyleyen Saylak, Muğla’da çilek alanlarını arttırarak, çiftçilerin sosyo-ekonomik refahını arttırmayı hedeflediklerini vurguladı.

Muğla Valisi Civelek ise konuşmasında aroması güzel, dayanıklılığı uzun, katma değeri yüksek çileğin, üreticilerimizin yüzünü güldürdüğünü söyledi. Hiçbir tarım ürününde dekardan 50-60 bin TL. gelir elde edilemediğine dikkat çeken Civelek, şu ana kadar kurulan 300 dekardan Muğla ekonomisine yıllık 20 milyon TL. katkıda bulunmaya başladıklarını ifade etti.
Muğla 'vali hanım' çileği