Muğla’nın en kaliteli zeytinyağları ödüllendirildi

19 June Monday, 2023
Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından bu yıl 4’üncüsü düzenlenen Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda ödüller törenle sahiplerine teslim edildi. Toplam 134 zeytinyağı üreticisi, firma ve markasının katıldığı yarışmada en yüksek kaliteye sahip zeytinyağlarına altın, gümüş, bronz, Premium ve polifenol kategorilerinde ödül aldı.
Muğla’nın en kaliteli zeytinyağları ödüllendirildi
Haber: Muğla İl Enformasyon
 
Muğla’da düzenlenen Zeytinyağı Kalite Yarışması’nda en kaliteli zeytinyağlarına ödülleri verildi.

Toplam 134 zeytinyağı üreticisi, firma ve markasının katıldığı yarışmada en yüksek kaliteye sahip zeytinyağlarına altın, gümüş, bronz, Premium ve polifenol kategorilerinde ödüllendirildi.

İl Tarım ve Orman Müdürlüğünce bu yıl 4’üncüsü düzenlen yarışmanın töreninde Muğla Olgunlaşma Enstitüsü katkısıyla hazırlanıp sunulan zeytinden ilham alan kıyafetlerin sergilendiği bir defile ile başladı. Çeşitli sahne gösterileri ile tören şölene dönüştü.

Tören öncesi konuşan ve yarışma sürecini değerlendiren İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, Muğla’nın dünyanın zeytin merkezi olacağını söyledi. İl Müdürü Saylak konuşmasına şöyle devam etti: “Türkiye’de üretilen 450 bin ton zeytinyağının 50 bin tonuna yakınını Muğla üretti. AB tescili almış Milas’taki zeytin ve zeytinyağı üreticilerimizin, Ziraat Odası’nın ve tabii ki 4 yıldır bize destek veren Milas Ticaret ve Sanayi Odası’nın çok değerli başkan ve yönetim kurulu üyeleri bu başarıda büyük pay sahibidir. Zeytin ağacı, bu toprakların kadim meyve ağacıdır. Bize düşen, üreticilerimize, STK’larımız ve devletimizle, Sayın Cumhurbaşkanımızın ve Bakanlarımızın da desteğiyle Muğla markalarının sayısını artırmak ve böylece Muğla zeytinyağının pazarda liderlik elde edeceği bir satış noktasını oluşturmak ve Muğla zeytinyağını dünyada aranan bir ihraç ürünü haline getirmektir. Bunu gelecek nesillere borçluyuz. Biz bunu ortak akılla, Muğla’nın tüm tarım paydaşlarıyla başarıyoruz, birlikte üretiyoruz, birlikte başarıyoruz.”

İl Tarım ve Orman Müdürü Barış Saylak, önümüzdeki Ağustos ayında Muğla’nın Menteşe İlçesinde bir toprak tahlil laboratuvarını üreticinin hizmetine açacaklarını da sözlerine ekledi.
tarım orman zeytin yağ muğla yarışma kalite