Mülteciler tarım sektörüne kazandırılacak

24 May Friday, 2019
Suriyelilerin tarım sektörüne kazandırılması için Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü proje başlattı. "İstihdam Olanakları Vasıtasıyla Mültecilerin Özyeterliklerinin Artırılması ve Tarıma Dayalı Geçimlerinin Geliştirilmesi Projesi" kapsamında 8 ilde Suriyeliler ve Türk vatandaşlarından oluşan 815 kişiye tarımsal iş başı eğitimleri verilecek.
Mülteciler tarım sektörüne kazandırılacak Türkiye ile Avrupa Birliği (AB) tarafından finanse edilen, Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün FAO, Mülteciler Yüksek Komiserliği veTarım ve Orman Bakanlığı iş birliğinde yürütülecek "İstihdam Olanakları Vasıtasıyla Mültecilerin Özyeterliklerinin Artırılması ve Tarıma Dayalı Geçimlerinin Geliştirilmesi Projesi" başladı.
Bursa Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleştirilen projenin açılış töreninde konuşan FAO yetkilisi Sheikh Ahaduzzaman 8 ilde 815 kursiyere tarımsal iş başı eğitimi verileceğini söyledi. Ahaduzzaman FAO burada daha uzun vadeli bakış açısıyla bir rol üstlenip geçim kaynaklarını geliştirmeyi amaçlıyor. FAO olarak önümüzdeki iki yılda benzer projelerle 10 ilde 4 bin kişiye ulaşmayı hedefliyoruz. Dolayısıyla mesleki becerileri geliştirme, istihdam olanaklarını artırmanın yanı sıra birlikte paylaşma kültürünü geliştirmeyi ve entegrasyonu da önemsiyoruz." dedi.
 
Bursa İl Tarım ve Orman Müdürü Hamit Aygül de bu sene Bursa'da 60'ı Suriyeli, 15'i Türk 75 kişiye "fırıncılık", "meyvelerde hasat ve muhafaza" ve "zeytin yetiştiriciliği" eğitimleri verileceğini aktardı. Aygül ayrıca “Bu projeyle Bursa'nın ihtiyaç duyduğu sektörlerde kalifiye iş gücünü de kazandırmış olacağız. Aynı zamanda Suriyelilerin kendi ayakları üzerinde durabilmeleri, kendi ekmeklerini kazanabilmeleri için de bir fırsat olacak." diye konuştu.
 
 
Suriyeli tarım eğitim fao