Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu Çanakkale'de

10 September Friday, 2021
Türkiye Büyük Millet Meclisi Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu konu ile ilgili Marmara Bölgesi’nde araştırmalarını sürdürüyor.
Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonu Çanakkale'de Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin deniz salyası ile ilgili Marmara ve Ege Bölgelerinde yürüttüğü araştırma devam ediyor. TBMM Müsilaj Sorununu Araştırma Komisyonunca yürütülen araştırma için son adres Çanakkale oldu.

Komisyon Başkanı Mustafa Demir ve beraberindeki heyet, Marmara ve Avşa adaları ile Erdek'in ardından Güzelyalı Dardanos Sabit Film Entegreli İleri Biyolojik Atık Su Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

Komisyon olarak çalışmalara devam edeceklerini aktaran Demir, konuşmasında şu görüşlere yer verdi: "Kasım ayının sonuna kadar komisyon olarak çalışmalarımız devam edecek. Bir rapor hazırlayacağız. Raporda da teşhisi yaptık sayılabilir. Yani şu anda teşhisi en azından biliyoruz. Çünkü nedenlerini biliyoruz. Tedavisini gördük. Çünkü ileri biyolojik arıtma tesisleri ile bu Marmara Denizi'nin kirliliğinin önüne geçilebildiğini görüyoruz. Bunun sürdürülebilmesi son derece önemli. Bu tesislerin yapımı çok maliyetli ve bunların işletilmesi, sağlıklı bir şekilde çalıştırılması gerekiyor. Bunlarda son derece önemli. Başta İstanbul olmak üzere birçok yere ileri biyolojik tesislerinin acilen yapılması gerektiğini biliyoruz. Bununla ilgili bir rapor oluşturacağız. Bununla ilgili raporu TBMM'ye takdim edeceğiz. Sonra da yürütmeye takdim edeceğiz. Ümit ediyoruz ki tüm arkadaşlarımızın ortak gayesi Marmara'yı, müsilajla gördüğümüz problemin daha büyük sıkıntılarla karşılaşmaması. Ve nihai hedefimiz ise Marmara'nın olması gereken düzeye getirilmesi çalışmasıdır."
Marmara ege deniz salyası tbmm meclis araştırma komisyon müsilaj