Müsteşar Tunç kendi köyünde çiftçilerle

21 June Thursday, 2018
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç Elazığ’da köyünü ziyaret etti.
Müsteşar Tunç kendi köyünde çiftçilerle Haber: Elazığ İl Enformasyon

Bulgurcuk Köyü’nden olan Müsteşar Tunç’a ziyaretinde Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, İl Müdür Vekili Vedat Ergün, kurum, şube ve ilçe müdürleri ile STK temsilcileri eşlik etti.

Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz yaptığı konuşmada “Bulgurcuk Köyü Türkiye’nin nadir köylerinden biri,  aynı köyden hem bakan hem de müsteşar çıkaran ikinci bir köy yok. Köyümüz Seyda Molla Bahri Hazretleri gibi manevi bir öndere de ev sahipliği yaptığı için özel bir öneme sahip.  Elazığ ili ise tarım ve hayvancılık sektöründeki çeşitliliği, tarihi ve doğal güzellikleri ile örnek bir şehirdir” dedi.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Müsteşarı Mehmet Hadi Tunç ise konuşmasında Bakanlığın çiftçilere sunduğu tarımsal desteklerden bahsetti. Tunç “Tarım Bakanlığı olarak çiftçilerimize yılda 14.5 milyar lira kaynak aktarıyoruz. Ayrıca Kırsal Kalkınma Destekleri ve Avrupa Birliği kaynaklarından da yüksek miktarlarda destek ve teşvikler veriyoruz” dedi.

Soru ve cevaplar ile devam eden toplantının sonunda STK temsilcileri ve çiftçiler Müsteşar Tunç’a kendilerini yalnız bırakmadıkları için teşekkür etti.
 
Mehmet Hadi Tunç Bulgurcuk köyü çiftçi destek tarım destek müsteşar Tunç