Narenciye üreticisine ekipman desteği

17 October Tuesday, 2023
Adanalı çiftçilerin Akdeniz meyve sineğiyle mücadelesine destek olmak amacıyla akülü sırt pompası dağıtımı yapıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, zararlıyla mücadele kapsamında kimyasal kullanımının en son çare olarak uygulandığını vurguladı.
Narenciye üreticisine ekipman desteği
Haber: Adana İl Enformasyon

Narenciye üretimine büyük zarar veren Akdeniz meyve sineğiyle mücadele sürüyor.

Adana İl Tarım ve Orman Müdürlüğü entegre mücadele kapsamında üreticilere akülü sırt pompası desteği sağladı.

Adana denilince akıllara pamuk ve narenciyenin, narenciye denilince de Akdeniz Meyve Sineği’nin geldiğini söyleyen İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu, mücadele sürecinde üreticilere yol gösterici olacaklarını belirtti.

Akdeniz meyve sineğinin ihracatın önündeki engellerden biri olduğunu hatırlatan İl Müdürü Kökçüoğlu, “Biz Tarım İl Müdürlüğü olarak sektörel paydaşlarımızla işbirliği yaparak, üreticilerimize bu mücadelede yol gösterici olacağız. Her üreticinin bahçesi kendi evladı gibidir. Bahçesine zarar gelsin istemez. Gıda ve tarımsal üretim hem pandemi hem deprem döneminde önem kazandı. Üreticilerimiz vatanını savunan asker gibidir. Üretim yapmazsa toplum gıda bulamazsa vatan savunmasının bir parçası eksik kalır. O sebeple bizler üreten üreticimizin her zaman yanında olduk bundan sonra da olmaya devam edeceğiz. Bugün dağıtılan akülü sırt pompaları, üretimi ile ülkesini savunan üreticimizin bir nevi topu, tüfeği olacak.” dedi.

Programda daha sonra narenciye üretimi yapılan ilçelerdeki 360 üreticiye akülü sırt pompası dağıtımı İl Müdürü Mehmet Nuri Kökçüoğlu ve müdür yardımcıları tarafından dağıtıldı.

Akdeniz Meyve Sineği ile mücadele kapsamında zararlının populasyonunu zarar oluşturabilecek seviyelerin altında tutmak için hazırlanan proje çerçevesinde 35 bin 200 adet kitle yakalama tuzağı dağıtılmıştı.
adana akdeniz meyve sineği zararlı mücadele akülü pompa narenciye destek zirai mücadele tarım ve orman