Nevşehir’de 13. Etap Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan Yatırımcılar Toplantısı

11 February Tuesday, 2020
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından uygulanmakta olan Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında, 13. Etap’a başvuruda bulunarak Nevşehir ilinde hibe desteği almaya hak kazanan yatırımcılar ile ilgili bilgilendirme toplantısı yapıldı.
Nevşehir’de 13. Etap Hibe Desteği Almaya Hak Kazanan Yatırımcılar Toplantısı Toplantıda bundan sonraki süreçte yapılacak iş ve işlemlerle hakkında bilgi verildi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Nevşehir Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz, Nevşehir’den 7 adet ekonomik yatırım konusunda proje ile 12 adet kırsal ekonomik altyapı yatırımları olmak üzere uygunluk kriterlerini taşıyan toplam 19 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını söyledi. Yılmaz, uygulanacak olan bu projeler ile Nevşehir’e toplam 21.460.182,63 TL proje tutarından 8.312.744,81 TL’lik hibe desteği sağlanacağına dikkat çekti.

Ekonomik yatırım konularında yer alan 7 projeden 3’ü bitkisel ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesi, 2’si yenilenebilir enerji kaynaklı sera projeleri, kalan 2 proje ise tarımsal üretime yönelik sabit yatırımlar ile ilgili. Kırsal ekonomik altyapı yatırımlarından 1 proje kırsal turizmden, 1 proje el sanatlarından, 10 proje ise çiftlik faaliyetlerinin geçekleştirilmesi ile ilgili olarak geliştirildi.