Nevşehir’de ‘TARSİM Bilgilendirme Toplantıları’ yapıldı

11 February Tuesday, 2020
Devlet Destekli Tarım Sigortası TARSİM hakkında, 2020 yılı uygulamaları kapsamında Nevşehir merkez ve ilçelerinde tanıtım ve bilgilendirme toplantıları düzenlendi.
Nevşehir’de ‘TARSİM Bilgilendirme Toplantıları’ yapıldı 27 Ocak – 02 Şubat 2020 tarihleri arasında düzenlenen toplantıların sonuncusu Nevşehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğünde gerçekleşti.  Düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Tarım ve Orman İl Müdürü Okan Yılmaz yaptı. Yılmaz ,doğal afetlere karşı üreticilerin sürdürülebilir bir şekilde tarımsal faaliyetlerini gerçekleştirmeleri için tarım sigortalarını yaptırmalarını tavsiye etti.

Bilgilendirme toplantılarına TARSİM Kayseri Bölge Müdürlüğünden katılan konu uzmanları  Çağrı Kibar ve Alperen Turan, 2020 yılı uygulamaları hakkında sunumlar gerçekleştirerek, beklenti ve ihtiyaçlara göre TARSİM’in kapsamının genişleyeceğini vurguladı.

Bölge açısından öneme sahip buğday, arpa, çavdar ve yulafta uygulanan kuraklık sigortasına ek olarak kırmızı ve yeşil mercimek ile nohutun kuraklık sigortasına 2019 yılında dahil edildiğini belirten TARSİM yetkilileri, 2019 yılında yine üzüm ve incirde isteğe bağlı olarak hasar ödemesi yapıldığını söyledi.

Küçükbaş hayvanlarda yavru atma tazminatının geldiğine ve alçak tünellerin de teminat altına alındığına dikkat çeken yetkililer; arıcılıkta balın da artık teminat kapsamında olduğunu vurguladı. 2020 yılında büyükbaş hayvancılıkta ek hastalıklar teminatı olarak besi ve süt sığırları da geniş kapsamlı tarife içine dahil edildi.