Niğde’den 4 ülkeye ihracat

18 September Wednesday, 2019
Niğde'de üretilen kantalup cinsi kavunlar, Tarım ve Orman Bakanlığının desteğiyle kurulan tesiste işlenerek İngiltere, Hollanda, Singapur ve Dubai'ye ihraç ediliyor.
Niğde’den 4 ülkeye ihracat Niğde'de üretilen kantalup cinsi kavunlar bakanlık desteği ile kurulan tesiste işleniyor. Ardından, İngiltere, Hollanda, Singapur ve Dubai'ye gönderiliyor.

Tesis, Kırsal Kalkınma Ekonomik Yatırımlar Destek Programı kapsamında 1 milyon hibe desteği ile yaklaşık 3 milyon lira maliyetle kuruldu.

Tesiste inceleme yapan Niğde Valisi Yılmaz Şimşek “Örnek bir tesisteyiz. Girişimcimiz 500 dönümlük arazide 'kantalup' cinsi kavun ve çekirdeksiz karpuz üretimi gerçekleştiriyor. Tarım ve Orman Bakanlığımızın destekleriyle kurulan paketleme tesisinde ise bu ürünler, otomatik olarak boylarına ve kilolarına göre ayrıştırılıp paketlenerek İngiltere, Hollanda, Dubai ve Singapur'a ihraç ediliyor. Ümit ediyorum ki ilimizdeki bu tesislerin sayısı artar. Tüm girişimcileri, toprakları birçok ürün üretimine elverişli olan Niğde'ye davet ediyorum." dedi.
 
Niğde kavun ihraç elma