Öğrenciler doğayı tanıdı

06 June Wednesday, 2018
Muğla’da “Tat, Tanı, Doğada Bırak” proje çalışmaları son hız devam ediyor.
Öğrenciler doğayı tanıdı Haber: Selma EREZ - MUĞLA İl Enformasyon
Kamera: Uğur KELEŞ
 
Muğla’da “Tat, Tanı, Doğada Bırak” proje çalışmaları son hız devam ediyor.
Muğla İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yürütülen, Eğitim Yayım ve Yayınlar Dairesi Başkanlığınca desteklenen Gıda ve Beslenme İçin Biyoçeşitlilik konulu projede kadın çiftçilerin eğitiminin yanı sıra öğrencilere yönelik eğitimler de gerçekleştiriliyor.
Proje kapsamında uygulanan Lider Çocuk Tarım Kampıyla Menteşe İlçesi Yeşilyurt İlkokulu 4. Sınıf öğrencileri ile Ula İlçesi Gökova Salih Güneyman İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine eğitim verildi, teknik geziler düzenlendi.
Kamp uygulaması dışında da eğitimlerin devam ettiği proje kapsamında Milas’ın Ören Mahallesinde bulunan Ören İlkokulu 4. Sınıf öğrencilerine yönelik eğitim ve teknik gezi programları düzenlendi.
Lider Çocuk Tarım Kampı’na toplam 84 öğrenci katıldı.
Milas İlçesi Ören Mahallesinde başlayan gezide biyoçeşitlilik ve doğa için önemi olan arılara vurgu yapmak ve tanıtmak amacıyla Marmaris İlçesi Osmaniye Mahallesinde bulunan Balevi ziyaret edildi. Öğrencilere arıların tozlaşmadaki önemini anlatan filmler izletildi. Ayrıca Ula İlçesi Gökova Orman İşletme Şefliğinin üretim yeri ziyaret edildi. Burada orman içi ürünlerin kültüre alınan çeşitleri tanıtıldı, çalışmalar hakkında bilgi verildi.
Çeşitli hediyeler verilen öğrenciler teknik gezide bol bol yürüyüş yaparak oyun oynadı.
Teknik gezi ve eğitimlerden oldukça memnun kaldıklarını belirten öğretmen ve öğrenciler kampın kendilerinde olumlu etki bıraktığını ifade ettiler.
 
 
Muğla çocuk kampı lider çocuk tarım kampı muğla il tarım