Öğrenciler tarım kampında buluştu

18 May Friday, 2018
Kayseri’de lider çocuklar tarım kampında buluştu. Bu yıl beşincisi düzenlenen etkinliğe Talas İlçesi Durak-Hava Demir ilkokulundan 20 öğrenci katıldı.
Öğrenciler tarım kampında buluştu Haber: Kayseri İl Enformasyon
Kamera: İsmail Tolga PEKŞEN - Turgut İNCE
Fotoğraf: İsmail Tolga PEKŞEN - Emine YEŞİLÖZ
 
Kayseri’de 2018 Yılı Lider Çocuk Tarım Kampı büyük bir coşkuyla kutlandı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından bu yıl da “Lider Çocuk Tarım Kampı” adı altında ilköğretim 4. sınıf öğrencilerine yönelik etkinlikler düzenleniyor.

İlköğretim öğrencilerine doğa bilinci ve çevre farkındalığı kazandırmak, tarladan sofraya gıda üretim teknolojileri ve gıda güvenilirliği hakkında bilgi vermek amacıyla düzenlenen etkinlik kapsamında Kayseri’nin Talas İlçesi Durak-Hava Demir ilkokulundan 20 öğrenci tarım kampında bir araya geldi.

Üç gün süren etkinliğin birinci gününde öğrencilere İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verildi. Ardından İl Müdürlüğü teknik personelleri tarafından 20 öğrenciye “Beslenme ve Gıda İçin Biyoçeşitlilik” projesi kapsamında yeterli ve dengeli beslenme, fastfood gıdaların tüketimi, gıda satın alırken dikkat edilecek hususlar ve “Yenilebilir Yabani Bitki Türleri” konularında sunumlar yapıldı. Daha sonra doğal ürünler bahçesine ve dünya bilim merkezine bir gezi düzenlendi.

Etkinliğin ikinci gününde ise öğrenciler istiridye mantarı yetiştiriciliği yapan bir tesisi gezdi. Tesis gezisinin ardından Ali Dağına çıkılarak yenilebilir yabani bitki türleri araştırıldı.

Üçüncü gün yapılan at çiftliği gezisinde öğrenciler ata sporunu yakından tanıma fırsatı buldu.

Kampın sonunda çocuklara yenilebilir yabani bitki türleri ile yapılan salata, madımak çorbası ikram edildi.

Etkinliğin sonunda öğrencilere katılım belgesi, konu ile ilgili logoyu yansıtan sihirli bardak, üzerinde isimleri yazan kalem ve bloknottan oluşan çeşitli hediyeler verildi.

Tören çocukların üç gün boyunca yaşadıklarını içeren dilek ve temennilerini kağıtlara yazarak uçan balonlara bağlayıp gök yüzüne bırakmalarıyla sona erdi.
 
Lider çocuk tarım kampı tarım kampı kayseri