Okul mutfağının sebzeleri seradan

17 December Tuesday, 2019
Çorum Osmancık’ta bir yatılı bölge okulu serada kendi sebzesini üretiyor. Sebzeler okul mutfağının yanı sıra, ilçedeki bazı pansiyonların da ihtiyacını karşılıyor.
Okul mutfağının sebzeleri seradan Çorum Osmancık’ta öğrenciler kendi sebzelerini yetiştiriyor.

Orgeneral Ahmet Çörekçi Yatılı Bölge Okulu’nda kurulan serada öğrenciler domates, marul, salatalık, ıspanak, tere, roka, maydanoz ve yeşil soğan gibi sebzeler yetiştiriyor.

Yetişen ürünler okulun mutfağında kullanılıyor. İhtiyaç fazlası ürünler ise ilçedeki diğer pansiyonlara gönderiliyor.

Proje koordinatörü ve okulun fen bilgisi öğretmeni Mehmet Gökel de öğrencilerin üretmeyi öğrenmesini hedefledikleri için projeyi hayata geçirdiklerinin altını çizdi. “Ülkemizde milyonlarca öğrenci var. Bu çocuklarının hepsinin hakim, savcı, doktor olma şansı yok. Bu yüzden en azından hayatta kendi ayakları üzerine durabilmeleri, yurt dışından ithalat yapmadan, kendi parasının değerini de koruyarak üretmeyi, yetiştirmeyi, para kazanmayı, ev geçindirmeyi öğrenmeleri için en basitinden başladık.” diye konuştu.

Okul müdürü İdris Makineci farkındalık oluşturduklarını belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da ısrarla vurguladığı gibi yerli ve milli üretimi teşvik etmek, toprak ve tarım konusunda farkındalık oluşturmak gayesiyle okul bahçesinde serada tarım yaptıklarını anlatan Makineci, "Son olarak eylül ayında marul diktik. Tüketime ve servise hazır hale geldiler. Projede tamamen öğrencilerimiz çalıştı." dedi.
çorum Osmancık lise sera öğrenci