Okulda üretiyorlar pazarda kazanıyorlar

28 January Thursday, 2021
Mersin’de tarımsal üretime lisede başlayan öğrenciler hem eğitimlerine devam ediyor hem de yetiştirdikleri ürünlerin pazarlanmasıyla bütçelerine katkı sağlıyor.
Okulda üretiyorlar pazarda kazanıyorlar Okul bahçesinde sebze yetiştiriyorlar, pazarda kazanca çeviriyorlar.

Erdemli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okul bahçesinde modern tarım teknikleriyle yetiştirdikleri sebze, meyveyi Mersin’den İstanbul’a gönderiyor.

Uygulama bahçesinde limondan brokoliye kadar çok çeşitli meyve sebzenin yetiştiriciliğini yapıyor. Modern tarım tekniklerini hem teorik hem de uygulamalı olarak öğrenen genç çiftçiler hasat ettikleri ürünlerini pazarlayarak bütçelerine katkı sağlıyor.

Meslek Öğretmenlerinden Lütfi Geçit, "Burada yazlık ve kışlık sebzeler olmak üzere yetiştiricilik yapıyoruz, arazimiz mevcut. Şu an mevcut olan karnabahar ve brokolilerimizin hasadını yapıyoruz. Aynı zamanda limon yetiştiriciliği yapıyoruz. Seramızda ise mevsime göre domates, salatalık olsun yetiştiricilik yapıyoruz. İlerleyen zamanlarda da pitaya yetiştiriciliği yapacağız. Bu şekilde öğrencilerimiz teorik dışında uygulamalı alanda da kendilerine bir şeyler katıyor. Yetiştirilen ürünlerden elde edilen gelirle öğrencilerimiz kendi bütçelerine de katkı sağlıyor" dedi.

"Öğrencilerimiz modern tarımı öğreniyor"
İlçe protokolü de ilk hasadı takip edip öğrencilere moral desteğinde bulundu. Öğrencilerin yanlarında olduklarını ifade eden Erdemli Kaymakamı Avni Kula, "Öğrencilerimizin kitabi bilgilerini sahada uygulamaya yansıtıp çiftçiliği gerçek manada, tarımı, modern usullerle yapmayı öğreniyorlar. Kendilerine gelecek hayatlarında ve öğrenim hayatlarında başarılar diliyorum" dedi.

Okul bahçesinde tarım tekniklerini öğrenen ve ürünlerini pazarlayan öğrenciler genç yaşta yakaladıkları başarının mutluluğunu yaşıyor.
mersin erdemli tarım lisesi öğrenci modern tarım