Ordu arı sütü üretiminde iddialı

28 May Tuesday, 2019
Bal üretiminde birinci sırada yer alan Ordu ilindeki üreticiler arı sütü üretiminde de iddialı. Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi arı sütüyle ilgili üretimin Türkiye’de çok az olduğunu belirtti ve ekledi: “Amacımız en azından iç piyasadaki talebi karşılamak.”
Ordu arı sütü üretiminde iddialı Bal üretiminde birinci sırada yer alan Ordu ilindeki üreticililer arı sütü üretiminde de iddialı olmaya hazırlanıyor.
Ordu Arı Yetiştiricileri Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Akın Çiftçi “Arının sadece baldan ibaret olmadığını, diğer ürünlerinin de geliştirilmesi adına elimizden geleni yapacağız. Gerek büyükşehir belediyemiz, gerek DOKAP ve gerekse Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ile ortaklaşa çalışmalarımız sürecek." diye konuştu.
Arı sütünün artırılmasıyla ekonomiye çok ciddi katkı sunulacağının altını çizen Çiftçi, "Arı sütüyle ilgili üretim ülkemizde oldukça az. Bu sütün önemli kısmını yurt dışından ithal ediyoruz. Amacımız yürüttüğümüz çalışmalarla en azından iç piyasadaki talebi karşılamak. Bunun bölgemiz adına kazanç olduğunu düşünüyoruz. Bu konuda kararlıyız." ifadelerini kullandı.
Çiftçi, kilogram fiyatı 5 ile 10 bin lira arasında değişen arı sütünün artırılması konusunda kendilerine destek veren DOKAP, Büyükşehir Belediye ve Tarım ve Orman İl Müdürlüğüne teşekkür etti.
 
 
arı sütü bal ordu.