Ordu'da soya üretimi yaygınlaşacak

17 October Thursday, 2019
Ordu’da soya üretiminin yaygınlaştırılması hedefleniyor. Sebebi ise fındığa göre 6, mısıra göre 10 kat fazla gelir elde edilmesi.
Ordu'da soya üretimi yaygınlaşacak Ordu'da soya fasulyesinin üretimini yaygınlaştıracak çalışmalar sürüyor.

Büyükşehir Belediyesi ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü iş bilirliğinde Altınordu ilçesinin Sağırlı Mahallesi'nde üretimine başlanılan soya fasulyesinin ilk hasadı gerçekleştirildi.

İlk hasadı yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, yetkililerden ve üreticilerden bilgi aldı.

Başkan Güler soyanın besleyiciliğine dikkat çekerek “Vatandaşlarımızı tarım üretimine yönlendirmek ve gelir kaynaklarını çeşitlendirmek için tarım projelerine destek veriyoruz. Ordu'nun geleceği tarım ve turizmdir. Biz de bu iki alana yatırım yapıyoruz. Dünyada en çok tüketilen gıdalardan biri haline gelen bir bakla türü olan soyanın yüzde 45'i protein. Bundan yola çıkarak gelir getirecek tarım ürünlerinin sayısını artırmak, kırsal alanda yaşayan vatandaşlarımızı tarım üretimine yönlendirmek için soya ekimi yaptırdık. Gayet iyi ve olumlu sonuçlar aldık. Yapılan hesaplara göre soyadan fındığa göre 6, mısıra göre 10 kat fazla gelir elde ediliyor. Fındığa alternatifin ötesinde önemli bir gelir kaynağı. Bu çalışmaları sürdürmeye devam edeceğiz.” dedi.
 
ordu soya üretim belediye destek