Ordulu balıkçılar av sezonundan memnun

04 April Thursday, 2019
15 Nisan’da başlayacak av yasağına günler kala Ordu’daki balıkçılar limanlara demir atmaya başladı. Av sezonunu değerlendiren balıkçılar hallerinden oldukça memnun.
Ordulu balıkçılar av sezonundan memnun 1 Eylül’de başlayıp 15 Nisan’da sona erecek balık avı sezonunun bitmesine sayılı günler kaldı. Ordu’daki balıkçılar da yavaş yavaş limanlara demir atmaya başladı.

Av sezonunu değerlendiren balıkçılar hallerinden oldukça memnun.
Balıkçı Şükrü Şatıroğlu hamsinin neden az olduğuna değindi. "Palamut avından çok memnun olduk. Vatandaşlarımız bol tüketimini yaptılar. Mezgit, barbun, istavrit ve hamside avlanan balıkların başında geldi. Hamsi avının az olması bizleri çok memnun etmedi. Palamut ile hamsi denizlerimizde ters orantılı olduğu için denizden adeta palamut fışkırdı. Hamsiden bu yıl beklentimiz fazlaydı. Sezon hamsi haricinde güzel geçti.” şeklinde konuştu.
Balıkçı teknesi sahibi Mustafa Mollaoğlu da “Son 15 yılın palamutunu avladık. Hamsimiz ise bu yıl zengin yiyeceği oldu. Palamut bol olunca hamsi az çıktı. Bu yıl istavrit de istediğimiz gibi olunca hamsinin açığını çıkardı. İstavriti fakirin sofrasında gönderdik hamsinin yerine. 15’inde av yasağı başlıyor, bizler ara sıra çıkıyoruz denize. Nisan ayının 15’inde orkinos balığı avcılığı için kura çekilecek, ağlarımızı hazırlıyoruz ve kura bize çıktığı takdirde orkinos avına gideceğiz tayfamızla.” dedi.
 
ordu balık av sezon